Mete Yarar'a ateş açıldı

Güvenlik uzmanı Mete Yarar'a tartıştığı iki kişi tarafından ateş açıldı. Yarar kendisinin de karşılık verdiğini söyledi. Olayda yaralanan olmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mete Yarar bugün tartıştığı iki kişinin kendisine ateş açtığını bildirdi. Saldırıyla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı. İlk alınan bilgilere göre olayın siyasi bir yönü yok.

Olay, Kadıköy, Suadiye’de saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Polisin başvurduğu görgü tanıklarının ifadesine göre, Mete Yarar önce iki kişiyle tartıştı.

Tartışma sırasında iki kişinin silahlarını çekerek Mete Yarar’a doğru ateş ettikleri, Mete Yarar’ında silahını çekerek onlara karşılık verdiği belirtildi.

Emniyet yetkilileri ilk alınan bilgiye göre olayın adli olduğunu söylediler.

TWITTER'DAN AÇIKLADI

Olayı Twitter adresinden duyuran Mete Yarar, “İki kişiydiler, ateş açtılar. Ben de zaten silahımla karşılık verdim. Bunun üzerine kaçtılar. Polis çalışma başlattı” dedi.

YARAR: FARKLI BİR SEBEP VAR

Hürriyet'in haberine göre, Yarar; saldırının neden gerçekleştirilmiş olabileceğine ilişkin ise, “Farklı bir sebep var ancak şimdilik durum net değil” açıklamasında bulundu.

Yarar, oğlunun mimarlık ofisinde eski ortağından alacağı için Kadıköy Suadiye'deki bir kafeteryaya gitti. Borçluların 2  adet 40 bin, 1 adet  de 20 bin liralık senet verdikleri öğrenildi. Olay günü sabah saatlerinde arayan borçlular, parayı vereceklerini ve senetlerin getirilmesini istedi. Oğlu yerine buluşmaya kendisi giden Mete Yarar, iki kişiyle bir süre görüştü. Bu sırada şüpheliler senetleri görmek istedi. Mete Yarar'ın elinden senetleri alan şüphelilerin, masadan hızla kaçmaya kalktıkları, bu sırada birinin silahını çekerek 6 el ateş ettiği tespit edildi. Mete Yarar'ın da kovalamaca sırasında iki el havaya ateş ettiği belirlendi.

Olaydan sonra Mete Yarar'ın Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındı. Kimlikleri tespit edilen iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

METE YARAR KİMDİR?

1967 yılında Samsun’da doğan Mete Yarar, 1984 yılında Kara Harp Okulu'ndan piyade teğmen olarak mezun oldu. 20 yıl boyunca TSK'nin çeşitli birimlerinde görev yaptı. En son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesinde iken 2004 yılında kendi isteğiyle ayrıldı. Yarar, halen güvenlik uzmanı olarak çalışıyor ve basın kuruluşlarında analizler yapıyor.