'FETÖ'den alınan BES'li mühendis avukatlarıyla görüştürülmüyor'

'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alınan BES üyesi Erdal Aydın'ın annesi konuştu. Oğlunun suçsuz yere alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya Valiliği'nde inşaat mühendisi olarak görev yapan, KESK'E bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Erdal Aydın, FETÖ-PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. Sakarya Emniyet Müdürülüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Aydın'ın, avukatlarıyla görüştürülmediği öğrenildi.

'LAİK VE SOL BİR ÇEVREDEN GELİYORUZ'

Karara tepki gösteren Erdal Aydın'ın annesinden açıklama geldi. Eğitim-Sen'li, geçtiğimiz dönem CHP'nin İzmir'den milletvekili aday adayı olan Kızbeş Aydın; oğlu Erdal Aydın'ın 'FETÖ gibi karanlık güçlerle herhangi bir şekilde uzaktan ve yakından ilgisinin olmadığını' dile getirdi. Kızbeş Seyhan Aydın, eşi Ali Aydın'ın da uzun yıllar Eğitim-Sen yöneticiliği ve İzmir İHD Şube Başkanlığı yaptığını; sol, sosyal demokrat ve laik bir anlayışta olduklarını belirtti.

Kızbeş Seyhan Aydın, oğlunun suçsuz yere gözaltına alınması yanlışından bir an önce dönülmesini ve adaletin tecelli etmesini beklediklerini dile getirdi.