Kürtçe yayın yapan gazeteye polis baskını: 25 gözaltı

Azadiya Welat’ın merkez bürosuna baskın yapıldı. Diyarbakır Bağlar'da bulunan gazetede arama yapıldı, çalışanların telefonlarına el konuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de günlük yayın yapan tek Kürtçe gazete olan Azadiya Welat'ın (Özgür Ülke) merkez binasına polis baskın yaptı. 25 kişi gözaltına alındı. Gazetecilerin telefon ve kimliklerine el konuldu.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre gözaltına alınanların listesi şöyle:

Yasemin Sayın

Hayat Yılmaz

Ahmet Kızılay

Arap Turan

Berxwedan Tulpar

Sürreya Dal

Zeynep İzgi

İbrahim Bayram

Engin Özelçi

Ahmet Boltan

Ceylan İpek

Mehmet Emin Kaya

Ziyan Karahan

Veysi Altın

Ercan Yeltaş

Azime Tarhan

Serdal Polat

Cengiz Aslan

Ferit Toprak

Mehmet Hüseyin Şahin

Mehmet Aydın

Pusat Bulut

Mehmet Emin Akgün

DİHA'ya göre baskın esnasında büroda misafir olarak bulunan Vesile Tulpar, Bahar Haram, Mecrum Tekol ve Aydın Kaya adlı çocuk da gözaltına alındı.

DEFALARCA KAPATILDI

Azadiya Welat, yayın hayatına 1992'de haftalık olarak “Welat” adıyla başlamıştı. Gazete 2006'dan beri günlük olarak çıkıyor.

Hakkında sayısız dava açılan ve defalarca kapatılan Azadiya Welat'ın çok sayıda çalışanı gözaltına alındı ve tutuklandı. 14 Ekim 2014'te gazeteyi rağıtan Kadri Bağdu sokakta vurularak öldürüldü.

Yazıişleri Müdürü Rohat Aktaş, 20 Aralık 2015'ten beri haber takibi için bulunduğu Cizre’de 23 Ocak’ta top mermisiyle vurulan binanın bodrum katında kolundan yaralı halde mahzur kalmıştı. En son 6 Şubat'ta irtibat kurulan gazeteci, yardım ulaştırılamayan bodrumda hayatını kaybetmişti.