Yunanistan'a yedi kişi daha kaçtı

Yunanistan, Türkiye'den yedi kişinin daha topraklarına yasadışı giriş yaptığını açıkladı. Yedi kişiden dördü, iki çocuklu bir aile.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'FETÖ' operasyonu kapsamında aranan yedi Türkiye vatandaşının daha Yunanistan'a sığınmaya çalıştığı açıklandı. Yetkililer, ülkeye yasadışı yollardan girmekle suçlanan bu kişilerin siyasi iltica talep etmelerinin beklendiğini söyledi.

Yunan yetkililerin açıklamasına göre, bu kişilerden üçü çarşamba gecesi geç saatte Dedeağaç'a geçti. Yetkililer, söz konusu dört kişinin üniversitede ders veren bir çift ve iki çocukları olduğunu söyledi. Bu kişilerin Meriç nehrini bir botla aştığından şüpheleniyor.

Üst düzey yetkililerin açıklamasına göre, Rodos Adası'na da üç işadamı gitti. Yunan medyası, bu kişilerin Rodos'a kaçak sığınmacı taşıyan sekiz metrelik bir bot içinde bulunduğunu aktardı.

Yetkililer bu yedi kişinin hepsinin ülkeye yasadışı yollardan girme suçlamasıyla ifade verdiğini ve resmen siyasi iltica talebinde bulunmayı planladığını açıkladı.

16 Temmuz sabahı da sekiz asker bir helikopterle Dedeağaç'a kaçmıştı. Türkiye, Atina'dan iltica talep eden askerlerin iadesini istiyor.