Cizre'de Emniyet'e bombalı araçla saldırı

Şırnak Cizre'de polis kontrol noktasında bombalı araçla saldırı meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi, sağlık personeli göreve çağrıldı. 11 polis hayatını kaybetti, 3'ü sivil 73 de yaralı var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Cizre ilçesinde bu sabah polise bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki şiddetli patlamada yaralananlar olduğu belirtilirken olay yerine çok sayıda sevk edildi. Şırnak Valiliği, saldırının patlayıcı yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısı olduğunu bildirdi.

KAYMAKAM DA YARALANDI

Bomba yüklü hafriyat kamyonu ile düzenlenen ve 11 polisin öldüğü, 3'ü sivil 78 kişinin de yaralandığı intihar saldırısında Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da yaralandığı ortaya çıktı. Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavisi yapılan Kaymakam Adanur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Adanur'un saldırı sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binaları arasında bulunan kaymakamlık konutunda olduğu öğrenildi.

SAĞLIK PERSONELİ GÖREVE ÇAĞRILDI

Cizre'nin Konak mahallesinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına bugün saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Emniyet binasının yakınına götürülen araç infilak ettirildi. PKK tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıda yaşanan patlama ilçenin her tarafından duyulurken olay yerine 12 ambulans ve 2 helikopter gönderildi. Sağlık personeli göreve çağrıldı. Patlamada 11 polisin hayatını kaybettiği, 3'ü sivil 78 kişinin de yaralandığı açıklandı. Polis, ilçede  geniş çaplı operasyon başlattı.

BAKANLIKTAN ACİL ÇAĞRI

Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı. Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Dün Şavşat'ta silahlı çatışmanın ortasında kalan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz iyiyiz ama Cizre'den çok kötü bir haber aldık. Bu çok üzücü bir terör saldırısıdır" dedi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. Söz konusu olayla ilgili Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü ifade edilen açıklamada, medya hizmet sağlayıcılarının patlamaya ilişkin yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyması gerektiği bildirildi. Toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu çerçevede yayın yasağı, patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir." (Şırnak/DHA)

Ayrıntılar geliyor...

[cizre] [cizre1] [cizre2]