Feyzioğlu Saray'a gitmiyor

Adli yıl açılış töreninin, 1 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak olmasına tepkiler sürerken Türkiye Barolar Birliği'nden 'açılışa gitmeyeceğiz' açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olan adli yıl açılış törenine katılmama kararı aldı.

Yargı mensuplarını buluşturacak adli yıl açılış töreni 1 Eylül'de Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Hazırlıkları süren ve Cumhurbaşkanı'nın Yargıtay ile Barolar Birliği başkanlarının ardından konuşması planlanan tören eleştirilere neden olmuştu. Yargıtay Başkanlığı, davetiyeleri gönderilen ve bir otelde yapılması planlanan açılış törenini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne alınca TBB, adli yıl açılış törenine katılmaktan vazgeçti.

TBB'nin yaptığı kısa açıklamada, "Kuvvetler birliği algısının yaratılmaması, yargı bağımsızlığının tartışılmaması, böylece yürümekte olan terör örgütü soruşturmalarının da gölgelenmemesi için adli yıl açılış törenine katılınmaması uygun görülmüştür" denildi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 16 Ağustos'ta, 70 baro başkanıyla birlikte Cumhurbaşkanı'nı ziyaretinin ardından "Adli yıl açılışında sürpriz olabilir" demişti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, 2016-2017 Adli Yıl açılış törenine Türkiye Barolar Birliği'nin katılmamasına karar vermiştir. Bu kararımız, tamamen yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki hassasiyetimizden kaynaklanmaktadır" denildi.