Erdoğan'ın başdanışmanı AYM üyesi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tutuklanan iki Anayasa Mahkemesi üyesinin yerine başdanışmanı Recai Akyel ile Prof. Yusuf Şevki Hakyemez’i atadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklanan iki üyesinin yerine yenilerini atadı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Anayasa Mahkemesi üyeleri Erdal Tercan ve Alparslan Altan gözaltına alınmıştı. Altan ve Tercan, 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla tutuklanmıştı. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu da dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından seçilen iki ismin üyeliklerini düşürmüştü.

Anayasa'ya göre iki yeni üye ataması beklenen Erdoğan, Recai Akyel'i doğrudan, Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez’i  ise Yükseköğretim Genel Kurulu’nca gösterilen üç aday arasından seçerek AYM üyeliğine atadı.

ERDOĞAN'IN BAŞDANIŞMANIYDI

Eski Sayıştay Başkanı olan Akyel, Erdoğan’ın başdanışmanlığı görevini yürütüyordu. Akyel, Sayıştay Başkanı iken, Yargıtay ve Danıştay başkanları ile birlikte Erdoğan ile Rize’de çay toplamıştı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi olan Hakyemez ise Akil İnsanlar Heyeti'nde görev yapmıştı. Hakyemez, başkanlık tartışmaları sırasında da, "Türkiye’de yaşanan sistem sorununun başkanlık ile çözülebileceğini" savunmuştu. (HABER MERKEZİ)