Erdoğan ve Putin Halep için anlaştı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonda Suriye'yi görüştü. İki liderin, Halep'e insani yardım götürülmesi yönündeki çabaların hızlandırılması konusunda mutabakat sağladığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan Putin'e Cerablus operasyonu hakkında bilgi verdi; iki lider 'bütün terör örgütleri'ne karşı bölgesel güvenlik konusunda işbirliğini ele aldı.

Açıklamaya göre, Erdoğan ve Putin Eylül ayıın ilk hafatsında Çin'de dğzenlenecek G-20 zirvesinde ikili bir görüşme yapma kararı da aldı.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ

Telefon görüşmesinin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Sergey Lavrov'un IŞİD'le mücadele konusunda bir anlaşmaya varmaya 'çok yakın olduklarının' belirtildiği ve Türkiye'nin Cerablus operasyonunun sürdüğü bir dönemde yapılması dikkat çekti. Bugün Cenevre'de biraraya gelen Kerry ve Lavrov'un akşam saatlerinde ortak açıklama yapması bekleniyor. Öte yandan, iç savaşın ilk aylarından bu yana Suriye'nin başkenti Şam'da silahlı muhaliflerin elinde olan Deraya bölgesi de bugün hükümet güçlerine teslim ediliyor.