ABD: YPG operasyonu bitirince çekilmeli

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), YPG'nin de içinde yer aldığı SDG'nin kurtarılan Menbiç'i koruduklarını ve temizlediklerini açıkladı. Sözcü Cook, "YPG'nin operasyonlarını tamamladıktan sonra Fırat'ın doğusuna çekilmesini beklediklerini" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pentagon Sözcüsü Peter Cook, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin Cerablus operasyonunu değerlendirdi. Sözcü, YPG'nin "Fırat'ın doğusuna çekilme konusundaki sözlerini tutmasını" beklediklerini söyledi.

Cerablus’ta kontrolün ele geçirildiğini ve IŞİD'in büyük ölçüde kentten çıkarıldığını kaydeden Cook, Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’in ardından, Cerablus’un da örgütten alınmasının IŞİD'e karşı yürütülen askeri operasyonun önemli adımı olduğunu belirtti. Sözcü Cook, PYD/YPG güçlerinin Fırat’ın doğusuna çekilip çekilmediklerine ilişkin bir soruya da, "Suriye Demokratik Güçleri'nin bazıları beklenildiği gibi Fırat'ın doğu tarafına geri döndü. Bazı unsurları ise IŞİD militanlarının kurtarılan Menbiç'e sızmasını önlemek ve şehrin temizlenmesi için varlıklarını sürdürüyor" dedi.

Cook'un, "YPG’nin operasyonlarını bitirmesinin ardından Fırat’ın doğusuna çekileceklerine dair sözleri tutmalarını beklediklerini" söylediği belirtildi. (HABER MERKEZİ)