Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin Ardanuç mevkiinde ateş açıldı. 1 asker yaşamını yitirdi, 2 asker de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'e giderken Ardanuç ilçesi Yanıklı köyü yakınlarında ateş açıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars'a geldi. Buradan karayoluyla Artvin'in Şavşat İlçesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu'na saldırıdan ilk karelerKılıçdaroğlu'na saldırıdan ilk kareler

Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç ilçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı.

Kılıçdaroğlu'nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi.

Polis ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.

Olay yerine ambulanslar çağrıldı.

1 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

CHP'li Özgür Özel, konvoyun öncü aracı şeklinde hareket eden zırhlı aracın şoförü bir askerin yaralandığını bildirdi. CNN Türk'e telefonla bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ağır yaralı olan askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

chpsadiric

İlerleyen dakikalarda açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, konvoyun önünde güvenlik amaçlı bulunan askeri araçlara ateş açıldığını söyledi. Ala, saldırıda 3 askerin yaralandığı bilgisini verdi.

KONVOY GÜZERGAHINDA ÇATIŞMA

Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri, güzergahta konvoyun geçişi sırasında çatışma çıktığını ifade etti. Danışman, konvoya iki ayrı saldırı olduğunu söyledi.

BEKAROĞLU: KONVOY HEDEF ALINDI

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise sabahtan itibaren duyum olduğunu, doğrudan konvoydaki jandarma aracına ve konvoya ateş açıldığını ifade etti.

chpsaldiriB

KILIÇDAROĞLU ZIRHLI ARAÇLARLA BÖLGEDEN ÇIKARILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyuna ateş açılmasının ardından, Artvin Valisi Muhterem İnce ile telefon görüşmesi yaptı. Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin ardından, Artvin programını iptal etti. Kılıçdaroğlu ve konvoyundakiler, ardından jammer ve zırhlı araçlar eşliğinde Şavşat İlçesi'ne döndü.

Kılıçdaroğlu saldırıyı anlattıKılıçdaroğlu saldırıyı anlattı

ERDOĞAN'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, yaşananlarla ilgili olarak kendisinden bilgi aldı. Erdoğan'ın, CHP konvoyunun Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisiyle birer telefon görüşmesi de yaptığı kaydedildi.

HDP'DEN YAZILI AÇIKLAMA

Yazılı açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) de Kılıçdaroğlu'na ve CHP'liler geçmiş olsun dileklerini iletti.

Açıklamada, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun seyahati esnasında Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşanan silahlı çatışmayı kaygı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu vahim saldırıyı sert biçimde kınıyor, Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberindeki partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

kilicdaroglu

AK PARTİLİ VEKİLDEN PKK İDDİASI

AK Parti Arvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Artvin'de yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kışla, Şavşat'ta aylardır 5 kişilik bir PKK'lı grubun arandığını, saldırıyı bu grubun yapmış olabileceğini söyledi.

KORUMA SAYISI ARTIRILMIŞTI

Son zamanlarda ihbarların artması üzerine Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısı artırılmıştı. Kılıçdaroğlu'nun 13 olan koruma sayısı 21'e yükseltilmişti.