Cemal Uşşak hayatını kaybetti

Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen GYV'nin son başkanı kansere yenik düştü. Uşşak son tweet'inde helallik istemişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı, Akil İnsanlar Heyeti üyesi Cemal Uşşak vefat etti. Vakfın son başkanı olan Uşşak yurt dışında kanser tedavisi görüyordu.

Uşşak'ın avukatları aracılığıyla "İzin verin geleyim, ülkemde öleyim" mesajını gönderdiği, ancak yetkililerin "Sakın gelme, tutuklarız, son nefesini zindanlarda verirsin" cevabını verdiği öne sürülmüştü.

Yazar son tweet'inde "Sebepler planı'nda son günlerimi yaşıyorum. Her şey Rabbimin ekstra lütuflarına bağlı. Dostlardan helallik rica ediyorum" demişti

KÜRTLERDEN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Cemal Uşşak, Radikal gazetesinden Ezgi Başaran'a 10 Ekim 2011 tarihinde verdiği söyleşide “Kendine mümin diyen kişiler farklı dillerin ve kimliklerin özgürlüğünü kabul etmeli ve bu özgürlüğün temini için elinden geleni yapmalıdır. Dindarlar bu sorumluluğu yerine getiremediler. Genelde milliyetçiler ve biz dindarlar, ‘Çin zulmü altında’ anadillerini konuşmaktan men edilen Türkistanlı ırktaşlarımızın veya Bulgaristan’da Türkçe isim alamayan kardeşlerimizin derdine yandık. Onlar için ağıtlar düzdük ama burnumuzun dibindeki Kürtlerin anadilleri konuşamamasının ıstırabını hissetmedik.” demişti.

CNN Türk'te katıldığı programda ise Kürtlerden özür dilemişti.