Bakan Işık: ABD ile YPG için tarih belirledik

Milli Savunma Bakanı IŞIK ABD ile PYD'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesi konusunda mutabakat sağladıklarını açıkladı. Işık, çekilmesinin süresi konusunda da anlaştıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cerablus operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV'ye konuşan Işık, harakette her şeyin planlandığı şekilde yürüttüğünü belirttikten sonra şu bilgileri verdi:

"Dün sabah saat 04.00'te operasyon başladı ÖSO'nun Cerablus'un etrafını kuşatması arkasından oraya girip DAEŞ'in temizlenmesi stratejisi. ÖSO'ya Türkiye olarak ciddi destek veriyoruz. Dün Cerablus kontrol altına alınmıştı şimdi temizlenme yapılıyor. Mıntıka temizliği gibi düşünün bugünkü çalışmayı. Dün zaten kontrol altına alınmıştı. Operasyonu ÖSO yürütüyor. Bugün şehir içerisinde saklandıkları yerler üzerinde yoğunlaşılmış durumda" diye konuştu.

'OPERASYONUN İKİ AMACI VAR'

TSK'nin operasyonunun iki temel amacı olduğunu söyleyen Işık, "Bir sınır güvenliğimizin teminat altına alınması. İki yerine de PYD'nin YPG'nin orada bulunmaması. Şu anda Suriye'de bir devlet yok maalesef" dedi.

ABD İLE PYD MUTABAKATI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD'den gelen "PYD Fırat'ın doğusunaçekilecek" açıklamasına ilişkin ise şunları söyledi:

"PYD mutlaka Fırat'ın doğusuna çekilecek. Bu konuda ABD ile yaptımız temaslarda 1 hafta önce 2 hafta içinde çekilecekleri konusunda mutabakat sağlanmıştı. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde çekilmenin tamamlanması bekleniyor. Tabi göreceğiz. Şu anda çekilme henüz tam olarak gerçekleşmedi bunu hem bekliyoruz hem takip ediyoruz."