Aslı Erdoğan: Bana su verilmiyor

Cezaevindeki yazar Aslı Erdoğan, kendisine su verilmediğini ve idrarlı yatak verildiğini söyledi: Vücudumda kalıcı hasarlar oluşturacak şekilde muamele yapıyorlar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından olan edebiyatçı Aslı Erdoğan tutukluluğu boyunca kötü koşullar altında geçirdiği bir haftayı anlattı. Erdoğan, "En temel ihtiyacım olan su verilmiyor. Pankreas ve sindirim sistemim çalışmıyor buna karşın 5 gündür ilaçlarım verilmiyor" ifadelerini kullandı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesindeki yazıları nedeniyle tutuklanan yazar Aslı Erdoğan, tutuklanma anına dair olarak, "Serbest kalacağımdan emindim. Savcı tutuklanma talebiyle beni sevk ettiğinde avukatlar dahil, hepimiz şoka girdik. Mahkemeye girdiğim ilk 15-20 dakikada kendimi hukuk çerçevesinde savundum. Bir anda hukuk ile hiçbir ilgisi olmayan bir dava olduğunu, tepeden gelen bir emir ile tutuklanacağımı anladım. O an tüm korkum geçti" dedi.

Yaralı bir ruh: Aslı ErdoğanYaralı bir ruh: Aslı Erdoğan

BİR HAFTAYI ANLATTI

Aslı Erdoğan, Bakırköy Cezaevi'ndeki kötü koşullar altında geçirdiği bir haftayı anlattı.

Erdoğan, "En temel ihtiyacım olan su verilmiyor. Pankreas ve sindirim sistemim çalışmıyor buna karşın 5 gündür ilaçlarım verilmiyor. Şeker hastasıyım ve diyabet aşamasına geçmek üzere. Yatağıma idrar yapılmış. Hiç havalandırmaya çıkarılmadım. Vücudumda kalıcı hasarlar oluşturacak şekilde muamele yapıyorlar. İnatla direnmesem bu koşullara dayanamazdım"  ifadelerini  kullandı.

RÖPORTAJIN TAMAMI