Askerin baba evine ateş düştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda yaşamını yitiren er Fatih Çaybaşı'nın Erzincan'daki baba evi yasa büründü. Çaybaşı yarın defnedilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artvin'in Şavşat İlçesi'nden Ardanuç İlçesi'ne giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna açılan ateşte yaşamını yitiren jandarma er Fatih Çaybaşı'nın memleketi Erzincan'daki baba evine ateş düştü.

Kılıçdaroğlu, Şavşat’taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç İlçesi’ne giderken, saat 14.00 sıralarında konvoyuna Yanıklı Köyü girişinde dağlık bölgeden ateş açıldı. Açılan ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracındaki 2 astsubay hafif, sürücü er Fatih Çaybaşı ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 24 yaşındaki er Çaybaşı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

AİLE ARTVİN'E GİTTİ

Erzincan'da oturan Zöhre- Şevket Çaybaşı çiftine, iki çocuğundan er Fatih Çaybaşı'nın yaşamını yitirdiği haberini, evlerine gelen Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, askeri yetkililer, sağlık ekibi eşliğinde verdi. Evlatlarının haberiyle fenalaşan Çaybaşı çiftine sağlık ekipleri müdahale etti. Askerin kardeşi Zeynep Çaybaşı da acı haberle gözyaşına boğuldu.

Vali Ali Arslantaş ve Belediye Başkanı Cemaletin Başsoy ile CHP yetkilileri de daha sonra aileye giderek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Zöhre- Şevket Çaybaşı çifti ile kızları Zeynep, daha sonra cenazeyi almak üzere Artvin'e hareket etti.

Şehit erin cenazesi yarın ikindi namazında son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

(ERZİNCAN-DHA)