1 doların sırrı FG değilmiş!

15 temmuz soruşturmasında tutuklananlardan çıkan 1 dolarları inceleyen MİT'in yeni bulgulara ulaştığı öne sürüldü. İddiaya göre cemaat, dolarların üzerlerindeki harfleri değil rakamları kullanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz sonrası başlatılan 'FETÖ/PDY' operasyonlarında gözaltına alınanların üstlerinden çıkan 1 dolarlarla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

DHA'nın haberine göre 'FETÖ/PDY' üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan asker, vali, kaymakam, polis ve sivillerin üzerlerinde ve evlerinde çıkan 1 dolarlar analiz edildi. Buna göre, daha önce iddia edildiğinin aksine F, G, H ve L serisi 1 dolarların üzerindeki harflerin değil, rakamların şifre olarak kullanıldığı tespit edildi.

'SİCİL NUMARASI OLARAK KULLANILIYOR'

Bu bulguya Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) cemaat üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan bazı isimlerin verdiği ifadeleri değerlendirerek ulaştı. MİT yaptığı araştırma sonucunda dolarların üzerindeki rakamların, kişinin cemaat içindeki kimlik ve sicil numarası olduğunu belirledi.

Buna göre üzerinde 1 dolar olan bir kişi, cemaatin yurt dışında bulunan okullarını ziyaretlere gittiğinde kendisinden 1 dolar isteniyor. Doları alan kişi  paranın üzerindeki seri numarasını, bilgisayar ağı üzerinden sorgulayarak kişinin örgüt üyesi olup olmadığını tespit ediyor.

DHA haberinde cemaat üyelerinin 'ByLock' ve 'Asphalt 8: Airborne' isimli programların yanı sıra 'Eagle' programını da kullandıklarının belirlendiğini de aktardı.