Karkamış'taki ÖSO kampına yakın bakış

Karkamış'ta bir ÖSO kampı bulunduğu iddiası medyada yer aldı. Haberlerde fotoğraflar ve ayrıntılı anlatımlar bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Cerablus'ta operasyonu başlattığı gün, Karkamış'ta bir ÖSO kampı bulunduğu haberleri medyada yer aldı. Birgün gazetesi, Suriye'deki Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı 600 kadar militanın, TSK ve istihbarat birimleri tarafından Karkamış'ın Fıstıklı mevkiine yerleştirildiğini yazdı.

Cumhuriyet gazetesi de, "Türkiye’nin desteklediği ÖSO gruplarının birkaç gün önce askere yasak bölge olarak ilan edilen sınırın sıfır noktasında oluşturulan kampta toplanmaya başladığını" yazdı. Haberde, "MİT kontrolünde, hava karardıktan sonra sınır hattına getirilen ÖSO unsurları, Fıstıklık mevkiindeki kampta toplanıyor" denildi.

'GELİŞLER DEVAM EDECEK'

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberinde şu bilgiler yer aldı: Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) yardım TIR'larının ve konteynerlerinin getirildiği Fıstıklı mevkiinde Türkiye tarafından kurulan cihatçı kampında, cihatçı örgütlerin Suriye'de kullandığı plakasız pikapların varlığı dikkat çekti. Askerlerin ve istihbarat teşkilatının gözetiminde bekletilen ÖSO militanlarının yaşları on beş ile otuz beş arasında değişiyor. Cerablus'a saldırmayı bekleyen ÖSO militanlarının kamuflajlı kıyafetler giydiği ve Adana plakalı yolcu otobüsleri ile Fıstıklı mevkiine getirildiği kaydedildi. Bilgi almak istediğimiz istihbarat teşkilatı üyeleri, cihatçı kampıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşamayacaklarını ifade ederken, yerel kaynaklar militan akışının süreceğini belirtti. Cihatçı militanlarını uzun namlulu silahlar ve mühimmatlarla çok sayıda patlayıcının bulunduğu kasaları yanlarında bulundurduğu kampta bekleyiş sürüyor.

'KONTROL MİT'TE'

Cumhuriyet'in haberinde ise şunlar yazıldı: Kamplarda, yerel kaynaklara göre 600 ile 2 bin kadar ÖSO militanı bulunuyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) konteynırlarının da bulunduğu kampta, kontrolün MİT’te olduğu görülüyor. Kampta kalan cihatçılar yerlere serilen kilimlerde oturuyor. Yanlarında tabanca ve uzun namlulu silah ve teçhizatları da bulunuyor. Suriyelilere verilen “SA” harf grubu ile başlayan çok sayıda özel aracın da görüldüğü sınır hattında, askeri hareketlilik de yaşanıyor.

Etiketler MİT kamp ÖSO karkamış