Erdoğan'dan Müslim'e operasyon yanıtı

PYD lideri Salih Müslim, “Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir” demişti. Erdoğan, Müslim'e yanıt verdi: Önce siz ne olacağınızın hesabını yapın.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'ye yönelik operasyona ilişkin olarak, "Suriye'nin kuzeyinde, ülkemizi tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmıştır" dedi. "Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize Gaziantep, Kilis, tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi" diyen Erdoğan, "Artık 'Bu iş burada noktalanmalı' dedik. Bu sabah 04.00 itibariyle bu iş başladı" ifadesini kullandı.

Salih Müslim'den Türkiye'ye tepkiSalih Müslim'den Türkiye'ye tepki

PYD lideri Salih Müslim'i işaret eden Erdoğan, "Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle böyle olacak' diye. Önce siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun, askeriyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır" diye konuştu.

Çavuşoğlu'ndan Müslim'e imalı teşekkür!Çavuşoğlu'ndan Müslim'e imalı teşekkür!

'SİZ NE OLACAĞINIZIN HESABINI YAPIN'

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen engelliler etkinliğinde konuşan Erdoğan, şunları söyledi: "Bir millet, şüphesiz onuruyla var olur. Bir millet, istikbal mücadelesine, istiklal mücadelesine iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize Gaziantep, Kilis, tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık, 'Bu işin burada noktalanması lazım' dedik. Bu sabah 04.00 itibariyle bu iş başladı. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle böyle olacak' diye. Önce siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun, askeriyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır. Allah'ın izniyle önümüze çıkacak olan tüm engellerin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bugün geleceğimize 15 Temmuz sabahından olduğundan daha emin, daha güçlü, daha umutlu olarak bakacak bir yerde bulunuyoruz."