Barzani: Bölgede büyük değişimler yaşanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi anlatan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani "Bölgede büyük değişimlerin yolda olduğu görülüyor" dedi. Barzani, çözüm sürecine ilişkin de "Halen daha fazla zamana gerek duyuluyor. Umutsuz değiliz, girişimlerimizi de sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmelerin ardından bugün Ankara'da bir basın toplantısı düzenledi. Barzani, ziyaretinin  Erdoğan’ın resmi daveti üzerine gerçekleştiğine dikkat çekti.

Barzani, dün gerçekleştirdiği görüşmelerin çok önemli olduğunu belirterek, “Ekonomi, siyaset ve güvenlik konularında ikili ilişkileri görüştük. Erbil - Bağdat ilişkilerinden de bahsettik. Diyalog, istişare ve her alanda ilişkilerin geliştirilmesi hususlarında mutabık kaldık” dedi.

'UZLAŞIYA VARDIK'

Rudaw'ın haberine göre, Barzani, Ankara'da yaptığı görüşmelere  ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Bütün taraflar açısından hassas bir dönem yaşanıyor. Bütün konuları görüşmek için bir fırsat oldu. Yine Türkiye Cumhurbaşkanı’nı, yetkililerini ve halkını yaklaşık bir ay önce yaşanan darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması hasebiyle kutlama, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileme fırsatımız oldu.

Şüphesiz IŞİD’le savaş, görüşmenin en önemli konularından biriydi. Bu terör örgütüyle mücadelede nasıl yardımlaşacağımız konusunda da uzlaşıya vardık.

Çünkü bölgede büyük değişimlerin yolda olduğu görülüyor. Bu yüzden daha fazla işbirliği ve yakınlaşmaya ihtiyaç var.

ÇÖZÜM SÜRECİ 

Barış süreci de Türkiye’de çok önemli bir konu. Fakat halen daha fazla zamana gerek duyuluyor. Umutsuz değiliz, girişimlerimizi de sürdüreceğiz ancak maalesef geride kalan sürede çok olumsuz olaylar yaşandı. Umuyoruz ki bir gün barış süreci yeniden başlar.

Bir diğer konu, Gülen Cemaati’ne bağlı okullar idi. Bu sorunu, öğrencilerimizin zarar görmeyeceği şekilde nasıl çözebileceğimiz konusunda uzlaştık."

Haberin kaynağı