Türkiye IŞİD ve PYD mevzilerini vuruyor

Türkiye'den Suriye sınırında bombardıman... Cerablus'ta IŞİD ve Menbiç'te PYD Fırtına obüsleriyle topçu ateşine tutuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Suriye'de IŞİD ve PYD mevzilerini vuruyor... Türkiye’nin IŞİD ve PYD güçlerine yönelik topçu taarruzunun ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti’nin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüşmek için Ankara’da bulunduğu saatlerde gerçekleşmesi dikkat çekti. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, ilk topçu ateşi dün öğleden sonra gerçekleşti. Askeri kaynaklara dayandırılan haberde, sınır hattında konuşlu topçu birliğinin Cerablus’taki IŞİD hedeflerine 12 atış yaptığı belirtildi.

Akşam saatlerinde ise Menbiç’in kuzeyine doğru hareketlenen PYD güçleri hedef alındı. PYD birliklerine 20 atış yapıldı. Daha sonra tekrar Cerablus’taki IŞİD hedeflerine ateş açıldı. Türk topçusunun özellikle Cerablus’taki IŞİD mevzilerini vurması Gaziantep saldırısına misillemenin yanısıra, Özgür Suriye Ordsu’nun (ÖSO) Cerablus’a yönelik olası bir kara harekatına başlamadan önce “alan temizliği” olarak da değerlendiriliyor.