Selvi yazdı: Esed Esad oldu

"Türkiye'nin Rusya ile yakınlaşmasının sonuçlarında biri Suriye’de ortaya çıktı. Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunan Rusya, İran ve Suriye’nin oluşturduğu bir blokta yer alıyoruz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde, Gaziantep'teki bombalı saldırının Türkiye'nin Suriye'de yeni bir perde açmaya hazırlandığı dönemde geldiğine dikkat çekti.

IŞİD'in Türkiye destekli muhalifler Cerablus operasyonu için hazırlık başlatmışkın Gaziantep'te bombalı saldırı düzenlediğini belirten Selvi,

şunları dile getirdi:

"Cerablus, DEAŞ açısından önemli. Cerablus düşünce sıra Rakka’ya gelecek. Ama bizim açımızdan daha önemli. Hem DEAŞ’ı sınırımızdan söküp atacağız hem de Kobani’den Afrin’e bir Kürt koridoru oluşturulmasının önüne geçeceğiz. Cerablus operasyonunun ikinci önemli yanı ise Suriye politikamızın değiştiği bir zamana denk gelmesi. Rusya ile yakınlaşmanın sonuçlarında biri Suriye’de ortaya çıktı. Şimdilik “Esed”, “Esad” oldu. Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunan Rusya, İran ve Suriye’nin oluşturduğu bir blokta yer alıyoruz. Ama DEAŞ’a yönelik operasyonlarda ise ABD ile birlikte hareket ediyoruz."

'ÇOCUĞU UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATTILAR'

Selvi, yazısında Gaziantep'teki saldırıya ilişkin şu detaylara da yer verdi:

"Gaziantep’teki saldırıyla ilgili ise daha çok görgü tanıklarının verdiği bilgilerden hareket ediliyor. Kına gecesinin yapıldığı sokağa çıkan yollardaki kamera kayıtları inceleniyor. Görgü tanıkları 12 yaşlarında bir erkek çocuğunun iki yetişkin tarafından düğünün yapıldığı yere getirildiğini aktarıyor.

Çocuk, eğlenenlerin arasında dolaşırken, düğüne katılanlardan biri fark edip, 'Canlı bomba!' diye seslenmiş. O anda büyük bir patlama gerçekleşmiş. Değerlendirmeler, yetişkin iki kişinin uzaktan kumanda ile canlı bombanın düğmesine bastığı yönünde."

Yazının tamamı