Özgür Gündem tutukluları için protesto

Metris Cezaevi önünde basın açıklaması yapıldı... Birçok gazeteci, Özgür Gündem tutuklamalarına tepki için oradaydı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgür Gündem gazetesine yapılan operasyonda 25 kişi gözaltına alınmış, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve yazar Aslı Erdoğan tutuklanmıştı.

Kaya ve Kızılkaya, sevk edildikleri nöbetçi hakimlik tarafından verilen tutuklama kararının ardından Metris Cezaevine gönderildi. Kaya ve Kızılkaya'nın kaldığı Metris Cezaevi önünde bugün saat 12.00'da basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Uğur Güç, DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat'ın yanı sıra birçok gazeteci katıldı.

'78 GAZETECİ CEZAEVİNDE'

Sık sık "Özgür basın susturulamaz" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Türkiye'de 78 gazetecinin cezaevinde tutulduğunu hatırlatıldı. Eren, 15 Temmuz sonrasında özgür basına yönelik saldırıların arttığını söyledi. TGS Başkanı Uğur Güç ise, gazetecilerin artık mesleklerini yapamaz hale geldiğinin altını çizerek, "Basın ve ifade özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılması gerekiyor" dedi.

 'BASININ SESİ KESİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Türkiye'de hak gasplarının giderek arttığına dikkat çeken HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da, basının sesinin kesilmeye çalışıldığını belirterek, 90'lı yıllardaki gibi yine kaybedilmelerin ve katliamların yaşandığını söyledi. Kaya, yaşanan hukuksuzluğa son verilmesini ve tüm tutsakların serbest bırakılmasını söyledi.

Basın açıklamasında konuşan Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya'nın ağabeyi Musa Kaya ise şunları söyledi: "Özgür basın Türkiye ve Kürdistan'a demokrasiyi taşıyor. Sizler dolar üstünde oynamıyorsunuz gerçekleri yazmak için özgür düşünce için varsınız. Yılmak yok, yola devam."

[ozgurgundem]