Türkiye'den İsrail'e kınama

Türkiye, İsrail'i kınadı: "Normalleşme, Filistin'deki saldırıları sessiz kalacağımız anlamına gelmez" CHP'li Eren Erdem'den de açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İsrail askeri güçlerinin Gazze'den İsrail'e atılan bir rokete karşılık vermek gerekçesiyle Gazze'deki çok sayıda noktaya saldırılarda bulunduğu öğrenilmiştir. Söz konusu orantısız saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistinli masum sivillerin yaralanmasına sebebiyet veren bu saldırılar hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Bu saldırgan tutumun barış sürecini ve sükunetin muhafazası gayretlerini sekteye uğratması kaçınılmazdır. Ülkemizin İsrail'le ilişkilerinin normalleşmesi, Filistin halkını hedef alan böyle saldırılar karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir. Aksine, İsrail'in uluslararası hukuka ve her şeyden önce vicdanlara aykırı eylemlerinin karşısında Filistin Davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz" denildi.

CHP'Lİ ERDEM: ANLAŞMAYI ONAYLAYANLARIN KINAMAYA HAKKI YOK

CHP Komisyonu Üyesi Eren Erdem de, İsrail’in Gazze’ye 30 farklı noktadan hava saldırısı düzenlemesinin ardından çok sert tepki gösterdi. İsrail’i protesto ettiği için Mavi Marmara şehit yakınlarının gözaltına alındığını belirten Erdem, “‘İsrail dostumuzdur’ diyerek taviz verenlerin ve o son anlaşmaya imza atanların da İsrail’i kınamaya hakkı yok” dedi. (ANKARA/DHA)