IŞİD'in sonraki hedefi Antalya mı?

Gazeteci İsmail Saymaz, IŞİD'in bundan sonraki hedefinin Antalya'da turistlerin gittiği bir restoran ya da kafe olabileceğini iddia etti. Saymaz bu bilgiyi IŞİD iddianamesine dayandırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'teki saldırının ipuçlarının daha önce hazırlanan IŞİD iddianamesinde yer aldığı ortaya çıkarken yeni hedefin Antalya olabileceği iddia edildi.

CNN Türk'te dün yayınlanan programa katılan Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz, Gaziantep'te benzer bir saldırı düzenlenebileceği bilgisinin mahkemece kabul edilen '10 Ekim IŞİD iddianamesi'nde yer aldığını söyledi.

Saymaz, bu bilgilerin, polis Gaziantep'te kaldığı eve operasyon düzenleyince kendisini patlatan IŞİD yöneticisi Yunus Durmaz'ın kişisel bilgisayarından çıktığını belirtti.

BU BİLGİ YAZŞIMALARDA YER ALIYOR

Saymaz'ın sözleri şöyle: "Geçtiğimiz aylarda Ankara'daki saldırıyla ilgili iddianame kabul edildi. O iddianameye göre üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın evinde bir bilgisayar bulundu. Bilgisayarından bazı notlar elde edildi. Bu notlar, Yunus Durmaz ile örgütün Türkiye sorumlusu olan Suriye'de yaşayan İlhami Bali arasındaki yazışmalardı. Bu yazışmalarda Yunus Durmaz, örgüt liderine düğünlerde bombalı saldırı yapabileceklerini söylediği yer aldı."

Saymaz, yine yazışmalara dayanarak, örgütün yeni hedeflerine ilişkinse şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yunus Durmaz'ın yazışmalarında bir sonraki hedef Antalya'da turistlerin gittiği herhangi bir restoran ya da kafedir. Bu yazışmalarda bundan söz ediliyor. Bundan sonraki hedefin turistik bir alan olduğu, buraya çoğunlukla yabancıların gittiği, turistlerin otobüslerle kafileler şeklinde gezdiği yönünde tespitler var. Bu tespitlerde örgüt merkezinden talimat bekleniyor, izin isteniyor. Türkiye turizmini yakın vadede tehlikeye atabilecek bir eylem işaret ediliyor." (HABER MERKEZİ)