Aslı Erdoğan için Özgürlük Nöbeti

Tutuklanan Özgür Gündem gazetesi yazarı Aslı Erdoğan için, "Özgürlük Nöbeti" eylemi başlatıldı. Nöbet eylemi cezaevi önünde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklanan Özgür Gündem gazetesi yazarı Aslı Erdoğan için, "Özgürlük Nöbeti" eylemi başlatıldı. Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde yapılan eyleme gazeteci, yazar ve milletvekilleri katıldı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi yayın danışma kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan, 19 Ağustos'ta tutuklandı. Erdoğan'ın serbest kalması için, Barış İçin Herkes Platformu saat 17.00'de Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde toplandı.

Nöbete CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, yazar Murathan Mungan, Aslı Erdoğan'ın annesi Mine Aydostlu, yazarlar Sema Kaygusuz ve Vivet Kanetti, akademisyenler Dr. Kıvanç Ersoy ile Erol Önderoğlu ve Erdoğan'ın arkadaşları katıldı.

"BARIŞIN YANINDA OLACAĞIZ"

Basın açıklamasında konuşan yazar Murathan Mungan, Aslı Erdoğan'ın özgürlüğüne kavuşturulması için nöbet tutacaklarını söyledi.

Mungan, "Ne yazık ki bu, Aslı Erdoğan'ın işlediği herhangi bir suç nedeniyle değil, devletin Kürt politikası nedeniyle devletin barışa karşı savaş politikası nedeniyle tutuklanan arkadaşlarımızın yanında olduğumuz bildirmek istiyoruz. Siz istediğiniz kadar savaş çıkartmaya çalışın, biz yine barışın yanında olacağız" dedi.

Gazetecilerin trajikomik bir şekilde tutuklandığını belirten Mungan, tek tip insan tipi yaratılmaya çalışıldığını ifade etti.

Türkiye'nin daha önce bu kadar karanlık bir dönem yaşamadığını öne süren Mungan, "Pınar Selek'ten bombacı yaratamadılar, Aslı Erdoğan'dan da terörist, örgüt üyesi yaratamayacaklar. Biz bu kötü senaryoların ve bu kötü senaristlerin oyunlarını geçmişte de çok gördük. Geçmişte de bunlara prim vermedik, yenilmedik" şeklinde konuştu.

"TEK EYLEMİ DÜŞÜNMEK VE YAZMAK"

Nöbete katılanlara teşekkür eden Erdoğan'ın annesi Mine Aydoslu, "Onun şahsında düşünce ve ifade özgürlüğü de destekleniyor"dedi.  Aydoslu, kızının insan hakları ihlallerine arkasını dönmediğini ve bu nedenle tutuklandığını söyledi. Kızını 2-3 dakika görebildiğini aktaran Aydoslu, Erdoğan'ın bir an önce çıkmasını ümit ettiğin belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise "Aslı Erdoğan'ın tek eylemi düşünmek ve yazmaktı. Ama öyle anlaşılıyor ki düşünmek ve yazmak da tutuklanmak için bu dönemde yeterli hale geldi. Umuyorum çok fazla içerde zaman geçirmek tekrar aramızda olur" diye konuştu.

Cezaevi önünde yapılacak olan "Özgürlük Nöbeti"nin pazartesi ve cuma günleri olacağı duyuruldu. (DHA)