Görgü tanığı Gaziantep'teki saldırıyı anlattı

Gaziantep'te düğüne saldırı düzenlendiği sırada orada bulunan Berivan Şanda yaşananları anlattı. Şanda iki saldırganın bebek arabasıyla olay yerine geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Gaziantep'te düğüne yapılan bombalı saldırının görgü tanığı Berivan Şanda, yaşananları Duvar'a anlattı. Patlamanın gerçekleştiği sırada düğünde olan Şanda, "Saldırı bir bebek aracına yerleştirilen bomba ile gerçekleşti" dedi. Şanda, bomba patladıktan sonra 2 kişinin araca binerek olay yerinden hızla uzaklaştığını iddia etti.

Patlamanın gerçekleştiği düğünün sahibinin akrabaları olduğunu belirten Berivan Şanda, şunları anlattı:

“Ben düğünü izlerken 2 kişinin bir bebek arabasının düğünün kenarına bıraktığını gördüm. Bu iki kişinin düğün davetlisi olduğunu düşünerek aklımdan hiçbir şey geçirmedim. Aradan 10 dakika geçtikten sonra çok büyük bir bomba sesi geldi. Herkes koşuşturmaya başladı. Her yer ateş içerisindeydi. Ölü ve yaralıları taşıdığımızdan dolayı etrafımıza bile bakamıyorduk. Çığlık sesleri yükselmeye başladı. Olay yerinden uzaklaşan o iki kişiyi tekrar gördüm. Bir arabaya binip hızlıca düğün yerinden uzaklaştılar. O sırada hala patlama sesi gelmeye devam etti. Akrabalarıma bağırarark iki kişinin arabaya binip kaçtığını söyledim. Sonra düğünde bulunan birkaç kişi kaçan arabanın peşinden koştu. Fakat yakalayamadılar.”

'PEŞİNDEN KOŞTULAR AMA BULAMADILAR'

Patlama yaşandıktan sonra olay yerine gelen bir kadının etrafı gözlemlediğini aktaran Şanda, "Düğünün yapıldığı yerin kenarına bebek arabasını getiren 25 yaşlarındaki iki kişinin mahalleden uzaklaşmasından sonra bir 30 yaşlarında kadın daha mahalleye geldi. Yavaşca gülerek 'düğün kana bulandı' dedi ve ara mahalleden izini kaybettirdi. Akrabalarıma böyle bir kadının daha olduğunu söylediğimde kadının peşinden koştular fakat kadını bulamadılar. Patlamanın etkisiyle her yer duman altında kaldı. Önümüzdeki 1 metreyi bile zor görebiliyorduk. Her yerde insan cesetleri ve yaralılar vardı.”

Bomba patlamadan önce gelinin eline kına sürüldüğünü, bomba patladıktan sonra gelinin merdivenlerden yuvarlanarak yaralandığını belirten Berivan Şanda, damadın sağlık durumunun iyi olduğunu, fakat gelinin hastaneye yatırıldığını söyledi.