Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşlarında

Cumhurbaşkanı, Gaziantep'teki saldırıda bir çocuğun canlı bomba olarak kullanıldığını söyledi. Erdoğan en son ölü ve yaralı sayısını da açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "12-14 yaşlarında bir canlı bomba ya patladı ya da patlatıldı" dedi. Erdoğan, saldırıda 51 kişinin hayatını kaybettiğini, 17'si ağır 69 yaralının tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

Saldırının Siirtli ve Vanlıların yaşadığı bir mahallede gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan,"Şu an itibarıyla Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler, bir DAİŞ eylemi olduğu istikametinde. Malum son dönemlerde Gaziantep'te DAİŞ'in böyle bir yapılanması veya yer bulma gayretleri söz konusuydu. Birçok yoğun operasyonlar yapıldı, yapılıyor. Şu anda tabii ki orada güvenlik güçlerimizin bu çalışmaları çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

İLK AÇIKLAMA DÜN GECE

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece de Gaziantep saldırısıyla ilili bir açıklama yapmıştı. Erdoğan şu mesajları vermişti:

"Gaziantep şehrimiz, terör örgütlerinin farklı yöntemlerle ama aynı amaca yönelik olarak gerçekleştirdikleri eylemlerden birine maruz kalmıştır. Bir düğün için toplanan vatandaşlarımızı hedef alan menfur saldırıda ilk belirlemelere göre 27 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 94 vatandaşımızın da yaralandığını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, Gazianteplilere ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar temenni ediyorum.

'BAŞARAMAYACAKSINIZ'

Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum ki, ülkemiz ve milletimiz için 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin ve o gece kaybettiğimiz 240 vatandaşımızın faili FETÖ'yle, sadece son bir ayda asker, polis ve köy korucularından oluşan 70 güvenlik görevlimizin katili PKK'yla, Gaziantep saldırısının muhtemel faili DAİŞ arasında hiçbir fark yoktur. Bu örgütleri ülkemizin ve milletimizin üzerine saldırtanlara mesajımız yine aynıdır: Başaramayacaksınız!

SALDIRININ YERİ VE HEDEF ALINAN KİTLE

Türkiye'de ezanları susturmaya, bayrağı indirmeye, vatanımızı bölmeye, milletimizi parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin, nefesi de takati de yetmeyecektir. Türkmeniyle, Arabıyla, Kürdüyle aziz milletimizi oluşturan tüm unsurların bir arada huzurla yaşadığı, aynı ortak geleceğe umutlarını bağladığı Gaziantep'te, saldırının yapıldığı yer ve hedef alınan kitle, ne tür bir oyun oynanmaya çalışıldığını açıkça göstermektedir.

SENARYOLAR TUTMAYACAK

Türkiye'ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır. Milletimiz, 30 yılı aşkın süredir PKK eylemlerinde, 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanetinde, DAİŞ'in yıllardır yaptığı canlı bomba eylemlerinde, bu oyuna gelmeyeceğini sayısız defa ortaya koymuştur. Gaziantep'te denenen aynı alçak oyun tutmayacak, milletimiz bu provokasyonun gerisindeki gerçek niyeti deşifre ederek, birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden asla taviz vermeyecektir.

Kaybettiğimiz her can gibi Gaziantep'te şehit edilen kardeşlerimizin de hesabının sorulacağından, kanlarının yerde bırakılmayacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bir kez daha Şehitler Tepesine bu defa Gaziantep'ten yolcu ettiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

YILDIRIM: DÜĞÜNÜ BOMBALAYACAK KADAR İNSANLIK DÜŞMANI

Başbakan Binali Yıldırım da Gaziantep'teki saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yıldırım,  şöyle dedi:

"Gaziantep Şahinbey'deki düğün törenine yapılan bombalı saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, milletimize sabır ve metanet diliyorum. Bir düğün yerine bomba atacak kadar insanlığa düşman olan terör hiçbir değer tanımayan yüzünü bu kez bir düğün yerini matem yerine çevirerek kendini göstermiştir. Masumiyete ve hayata kasteden bu alçak terör örgütünün adı ne olursa olsun biz, millet, devlet ve hükümet olarak onunla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 25 Aralık 1921'de Gaziantep'i gazi yapan istiklal ruhu bugün Türkiye'de dipdiri ayaktadır. Gün birlik ve beraberlik günüdür ve biz 79 milyon vatandaşımızla birlikte yediden yetmişe terörün tam karşındayız. Acımız büyüktür, ama herkes emin olsun ki, birlik ve beraberliğimiz iç ve dış bütün bu şeytani saldırıları bozacaktır." (İSTANBUL/DHA)