Tunceli Üniversitesi'nin adı Munzur olarak değiştirildi

Tunceli Üniversitesi'nin ismi torba yasayla değiştirildi. Rektör Ubeyde İpek, isim değişikliğinin bir duyarlılığın sonucu olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'de kabul edilen torba yasayla Tunceli Üniversitesinin adı Munzur Üniversitesi olarak değiştirildi. Rektör Prof.Dr. Ubeyde İpek, "Tunceli ile özdeş halde olan Munzur isminin üniversitemize verilmesi Tunceli ilinin kültürel ve inançsal geçmişine dönük bir duyarlılığı ifade ediyor, herkese hayırlı olsun" dedi.

Tunceli'ye 2014 yılında gelen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun yürütülen Alevi açılımı kapsamında Türkiye'de Alevilerin en yoğunluklu olarak yaşadığı il olan Tunceli'deki Tunceli Üniversitesi'nin adının 'Munzur Üniversitesi' olarak değiştirileceği sözü dün gece mecliste kabul edilen torba yasayla yerine getirildi. 2008 yılında kurulan Tunceli Üniversitesi'nin adı torba yasa içinde yer alan kanun teklifi ile dün gece Munzur Üniversitesi olarak değiştirildi. Tunceli'de Alevilerin kutsal saydığı Munzur çayının adının Üniversiteye verilmesi kentte memnunlukla karşılandı.

Tunceli Üniversitesi'nin yeni tabelasının ise hazırlanarak önümüzdeki günlerde asılacağı bildirildi.

(TUNCELİ-DHA)