Gaziantep'te düğüne bombalı saldırı

Gaziantep'te bir sokak düğününe bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 50 kişi yaşamını yitirdi, 94 kişi de yaralandı. Olay yerinde canlı bomba yeleği bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'de sokakta düğününe bombalı saldırı düzenlendi. Olay dün saat 22.40 sıralarında merkez Şahinbey İlçesi'ne bağlı Akdere Mahallesi'nde meydana geldi. Ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede, bombalı saldırı sonucu şu ana kadar 50 kişi yaşamını yitirdi, 94 kişi de yaralandı. Gaziantep Başsavcılığı olay yerinde parçalanmış canlı bomba yeleği bulunduğunu açıkladı.

İLK BULGULAR CANLI BOMBA İDDİASI

CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan,ilk bilgilere göre patlamanın canlı bomba nedeniyle yaşandığını söyledi.

Bir televizyon kanalına telefonla bilgi veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise, saldırının yoğun olarak Kürtlerin yaşadığı bölgede gerçekleştiğini ve 100’ün üzerinde yaralı olduğunu söyledi. Tayyar, Twitter hesabından saldırıyı IŞİD’in yaptığını yazdı.

GAZIANTEP'TE BIR KINA GECESINE YAPILAN BOMBALI SALDIRININ SIDDETI GUN AGARINCA ORTAYA CIKTI. PATLAMANIN OLDUGU SOKAKTAKI BIR COK EVDE BUYUK HASAR MEYDANA GELDI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA Patlamanın meydana geldiği sokakta büyük hasar oluştu.

GÖRGÜ TANIKLARI:2 KİŞİ OLAY YERİNDEN KAÇARAK UZAKLAŞTI

Düztepe mahallesinde oturan Feyzi Şahin adlı görgü tanığı olayı şöyle anlattı:“ Patlama sesi 30 km'den uzaktan bile duyuldu. Herkes sokaklarda koşuşturmaya başladı. Olay yerine yakın evlerin camları kırıldı. İnsanlar hastanelere kan vermek için gidiyor. Bizde şu an Doktor Ersin Arslan Hastanesi'ndeyiz. Burada en az 80 yaralı var. Birçok aile patlamada yaralı olan akrabalarının hangi hastanelere taşındığını bilmiyor.”

ÖZDAĞ: İKİ PATLAMA İDDİASI VAR

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ise kendisine iki farklı yerde iki patlama olduğu bilgisinin verildiğini, fakat bu bilginin henüz doğrulanmadığının altını çizdi.

törenine yapılan bombalı saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, milletimize sabır ve metanet diliyorum." ifadelerini kullandı.

FATMA ŞAHİN’DEN PROVOKASYON UYARISI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:“Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantepi'me saldırdı. Başımız sağolsun. Gaziantep halkı bu acı olay karşısında itidalli davranacak, kışkırtmalara gelmeyecek, terörün amacına hizmet etmeyecektir. Şerefsiz teröristler Gaziantep'te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildği saldırının yıl dönümünde saldırdı. Allah belalrını versin.”

antey ic Ölenlerin cenazeleri Adli Tıp'taki incelemelerin ardından ailelerine teslim ediliyor.

YARALILARDAN 17'SİNİN DURUMU CİDDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve beraberindekilerle hastane ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerde yatarak tedavi gören 73 kişi bulunduğunu, bunlardan 17'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Yaralılar ve aileleriyle görüştüklerini dile getiren Akdağ, herkesin ortak görüşünün bu saldırının Türkiye'nin huzuruna, birlik ve beraberliğe yapıldığı yönünde olduğunu belirtti. Saldırıyı kınayan Akdağ, şunları kaydetti: "Terör örgütünün adı ne olursa olsun bunun adının PKK olması, DAEŞ olması, 15 Temmuz'da gördüğümüz gibi FETÖ olması, DHKP/C olması, adı ne olursa olsun hiç önemli değil. Sonuçta bizim yavrularımıza, kardeşlerimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza zarar veriyorlar. Bunların hayatlarına kastediyorlar. Onların ailelerinin ciğeri yanıyor. Bütün millet neticede bu işten zarar görmüş oluyor. Kim olursa olsun bir insanlık suçu işleniyor aslında. Hep gördüğümüz tablo budur. Bir düğün düşünün bu düğünde çocuklar var, kadınlar var. Bir şekilde bir mutlu günü birlikte yaşayan insanlar var. Akrabalar ve komşular var. Böylesine zalimce, haince, namussuzca, ahlaksızca bir saldırı."

GELİN VE DAMAT DA TEDAVİ ALTINDA

Hastanede tedavi altında olan gelin Besna ile damat Nurettin Akdoğan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Hastanede tedavi edilenlerden Gülser Ateş, saldırının, gelin ve damadın eve çıkmaya hazırlandığı sırada düzenlendiğini kaydederek "Komşumuzun biriyle sandalyede oturup

sohbet ediyorduk.. Ne olduğunu bilmiyorum. Sadece tek bildiğim bir patlamayla konuştuğum komşumun üstümde öldüğüydü. Onun altında kaldığımı hatırlıyorum. Eğer komşum üstüme düşmeseydi ben de ölmüştüm. O cenaze beni kurtardı"dedi.

antep-patlama-6 Saldırı dün gece meydana geldi.

GELİNİN KOMŞUSU KONUŞTU

Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu. Sabah erken saatlerde evlerinin kapılarını açan vatandaşlar temizlik ve onarım yapıyor. Olayda hayatını kaybeden ya da yaralanan vatandaşların yakınları ise ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. Gelinin komşusu Hatun Kuşçu, ağabeyinin evine gittiği için komşularının kınasına katılamadığını ve bu sayede hayatta kaldığını söyledi. Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadığını anlatan Kuşçu, şunları kaydetti: "Dün kınaya katılamamıştım ama bugün düğünde yer almayı planlamıştık. Olayı öğrendikten sonra hemen eve geldim ve kötü manzarayla karşılaştım. Ne yapacağımı bilmeden oradan uzaklaştık. Gece ağabeyimde kaldım ama hiç uyuyamadım, şimdi de evimin bu haliyle karşılaştım. Keşke evim yerle bir olsaydı da komşularıma bir şey olmasaydı.”

İKİNCİ BİR PATLAMAYA KARŞIN BÖLGEDE ÖNLEM ALINDI

İkinci bir bomba olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cenazeler hastanelerin morglarına götürüldü. (HABER MERKEZİ)