Özel: TC vatandaşı değiller

Eski Genelkurmay Başkanı Özel'e göre darbeci askerler TC vatandaşı değil: "Bunların iki cihanda da yakaları bir araya gelmez."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 15 Temmuz gecesi darbecilerin bombaladığı Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Burada kısa bir açıklama yapan Özel, darbeci askerler için "Benim için vatandaş değiller" ifadesini kullandı. Özel, şöyle dedi:

"TSK'ya çok büyük ihanet etmişlerdir. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirildiler. Bugün ne idüğü belirsiz kişilerin arkasından gitmişler ve emir ve talimatları doğrultusunda hareket etmişler. TSK'nın görevi anayasal düzeni korumaktır. Bunlar düzeni bozmaya çalıştılar. Ben bunların TC vatandaşı olmalarını kabul etmiyorum. Bu hainler benim için vatandaş değildir. 2 cihanda da yakaları bir araya gelmez."

'TÜM İHBARLAR İNCELENDİ'

Özel, kendisinin görevde olduğu dönemde TSK'daki Gülencilere göz yumulduğu iddialarını da reddetti. Özel, "Gelen tüm ihbarlar ve iddialar incelenmiştir. Her türlü yazışmaları ve belgeleri Genelkurmay ve kuvvet arşivlerinde mevcutlar. Cumhuriyet savcıları o belgeleri alırlar arzu ederlerse. O iddialar asılsızdır" dedi. (DHA/ANKARA)