Hrant Dink davasını karara bağlayan hakim yakalandı

Son yılların en çok tartışılan davalarından biriydi. Hakim 'Örgüt var, delil yok' diye karar verdi. Eryılmaz bugün gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hrant Dink davasını "Örgüt var, delil yok" diyerek karara bağlayan hakim Rüstem Eryılmaz, 'Fetullhaçı Terör Örgütü' (FETÖ) soruşturması kapsamında Manisa'nın Salihli ilçesinde gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği ve Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama kararı bulunan Rüstem Eryılmaz'ı,  akrabasının evinde yakaladı.

Eryılmaz hakkında, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak", "Türkiye Cumhuriyet Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs etmek" suçlarından yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasını karara bağlayan hakim olan Eryılmaz, son olarak HSYK tarafından Şanlıurfa'ya hakim olarak atanmıştı. Eryılmaz hakkında, Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Mahkemesi ve Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı verilmişti.

NE OLMUŞTU?

Dink davasını 2012 yılında karara bağlayan Eryılmaz, Yasin Hayal’e ‘cinayete azmettirmekten’ ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırmış, Erhan Tuncel’e ise ceza vermemişti.