Eski rektör Tuncer'den 'Teknokent' açıklaması

Duvar'ın, 'Darbe gecesi basılan tek üniversite' başlıklı haberine Hacettepe eski rektöründen açıklama geldi. Tuncer avukatı aracılığıyla iddiaları reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazetemizde yayınlanan "Darbe gecesi basılan tek üniversite!" başlıklı haberle ilgili olarak, Hacettepe Ünivesitesi eski rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer açıklama yaptı.

Hürriyet gazetesinin alıntıladığı haberimizle ilgili olarak Tuncer'in avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "haberdeki suç isnadı ile bahsi geçen iddia ve söylemler tümüyle gerçekdışıdır" denildi.

'HER FIRSATTA PARALEL YAPIYA GEÇİT YOK' DEDİK

Açıklamanın sonraki bölümlerinde ise şu ifadeler yer aldı, "Yazıda adı geçen Hacettepe Teknokent A.Ş. konusunda; anılan şirketin, üniversiteden bağımsız ayrı bir şirket statüsünde olduğunu, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu kapsamında, her tür faaliyeti Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından denetlendiğini ve yine bu itibarla, yazıda yer verilen iddiaların, müvekkilimiz ile ilgisi bulunmadığını bildirmekteyiz. Ayrıca, Hacettepe Teknokentle ilgili yazıda sözü geçen Tuncay Delibaşı, 19.08.2014 tarihinde, yani cevap ve düzeltmeye konu haberden tam iki yıl önce, müvekkilimiz Prof.Dr.A.Murat Tuncer tarafından görevden alınmıştır.

Son olarak yazıda var olan farklı cümlelerle, ülke bütünlüğüne zarar veren FETÖ örgütü ile müvekkilimizin ilişkilendirilmesi ile kamuoyu önünde bu yönde algı yönetimi ile gerçeğe aykırı yayın yapılması, Basın Kanunu ile Türk Ceza Kanunu kapsamında hukuka aykırılık ve suç teşkil etmektedir.

Bu nedenledir ki; Prof. Dr. A. Murat Tuncer’in, Hacettepe Üniversitesi rektörlük döneminde, basınla her fırsatta paylaştığı “Paralel Yapı bir terör örgüdür.”, “ Hacettepe’de Paralel Yapı’ya geçit yok.” cümlelerini tekrarla ve bu yasa dışı suç örgütüyle sonuna kadar mücadele edilmesi konusundaki kesin görüş ve hassasiyetimizi paylaşmaktayız."

hacettepe-3