'Elazığ saldırısı IŞİD'i işaret ediyor'

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Elazığ'daki bombalı saldırının IŞİD tarafından yapılmış olabileceğini söyledi. Ağar, "Bu eylemde ipuçları daha çok IŞİD'i gösteriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Özel Kuvvetler mensubu güvenlik analisti Abdullah Ağar, Elazığ'daki bombalı sadırıda IŞİD'in taktiğinin kullanıldığını söyledi.

Vatan gazetesine konuşan Ağar, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Elazığ saldırısının görüntülerini ve ortaya çıkan tabloyu değerlendirdiğimizde IŞİD tarafından kullanılan yöntemin kullanıldığını sonucuna varabiliriz. Görüntülere canlı bomba Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü binası hedef seçiyor ve kavşaktan döndükten sonra aracı patlatıyor. Bu IŞİD'in terör örgütü literatürüne kazandırdığı bir eylem tarzı."

'YAPABİLECEK İKİ ÖRGÜT VAR'

Bu eylemleri  Türkiye'de gerçekleştirebilecek iki örgüt olduğunu belirten Ağar, "Bunlardan biri PKK, diğeri de IŞİD" dedi.

Ağar, şöyle devam etti: "Bu eylemde ipuçları daha çok IŞİD'i gösteriyor. Sivillerin hedef alındığı eylemlerde PKK adına TAK karşımıza çıkıyor ancak TAK daha çok Batı'da güçlü. Elazığ için düşük ihtimal. Bu saldırının başka bir özelliği ise bence şimdiye kadar en fazla layıcının kullanılması. Zaten yaralı sayısına baktığımız zaman durum ortaya çıkıyor."

binali

isid1