Darbe soruşturmasında tutuklanan general için tahliye kararı

Darbe girişiminden 13 gün sonra görevinin başındayken gözaltına alınarak tutuklanan GATA Haydarpaşa Hastanesi Komutanı Tümgeneral Gürsel Öztürk hakkında mahkeme, tahliye kararı verdi. Öztürk'ün kardeşi 15 Ağustos'ta DUVAR'a yaptığı açıklamada, "Yıllarca Fethullahçılar tarafından mağdur edilmiş biri nasıl olur da karşı çıktığı şeyle suçlanır!" demişti.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik  [email protected]

ANKARA - İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi, GATA Haydarpaşa Hastanesi Komutanı Tümgeneral Gürsel Öztürk'ün tahliyesine karar verdi. 15 Temmuz darbe girişiminden 13 gün sonra görevinin başındayken gözaltına alınarak tutuklanan Öztürk'ün kardeşi DUVAR'a yaptığı açıklamada, "Ağabeyimin adının darbeci şerefsizlerle birlikte anılmasını kabul etmiyoruz" sözleriyle isyan etmişti.

Tümgeneral Öztürk'ün kardeşi gazeteci Gürcan Öztürk 15 Ağustos'ta DUVAR'a şunları söylemişti, "Görevinin başındaki adam için önce 'yakalandı' diye yalan haber yaptılar. YAŞ'ın olduğu gün, 1'inci Ordu'ya atandıktan sonra da tutukladılar. Hayatı boyunca Fethullahçılar tarafından mağdur edilmiş ve önü kesilmek istenmiş ağabeyime birileri tarafından tuzak kuruldu. Cumhuriyetine bağlı bir komutan olduğu herkesçe bilinen Gürsel Öztürk'ün ailesi olarak adının bu şerefsizlerle birlikte anılmasını kabul etmiyoruz!".

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulanan Gürsel Öztürk'ün önümüzdeki saatlerde serbest bırakılması bekleniyor. (DUVAR)