BDDK'da deprem: 29 denetçi gözaltında

FETÖ soruşturması kapsamında, 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamlarının şahsi ve şirket hesapları ile İHH ve TÜRGEV gibi vakıfların hesaplarını inceleyen 29 denetçi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ soruşturmasında 29 BDDK denetçisi gözaltına alındı. Denetçilerin 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamları ve kurumlar şahsi ve şirket hesaplarının 2013-2014 yılları arasında usulsüz şekilde incelemeye alındığını içeren rapor, savcılığa gönderildi.

Raporda, iş adamlarının yanı sıra aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Ela Çakıcı, dönemin Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, dönemin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Abdülkadir Kart'ın da hesaplarının incelendiği, ayrıca TÜRGEV ve İHH gibi bazı vakıf ve derneklerin de bulunduğu hesapların, yine aynı tarihler arasında 'olağan dışı şekilde' incelenmeye alındığı tespitine yer verildi. Raporda, 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamlarının hesaplarının 'çokça kez sorgulanmasının hangi saikler ile yapıldığı'nın da araştırılması gerektiği vurgulandı.

Rapor doğrultusunda harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, söz konusu sorgulamaları yapan 29 murakıbın gözaltına alınması talimatı verdi.