Özgür Gündem çalışanları serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Özgür Gündem gazetesi çalışanlarının büyük kısmı serbest bırakıldı. 3 kişinin ifadeleri ise henüz alınmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapatma kararının ardından Özgür Gündem gazetesinin çalışanları gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteciler emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından gazetecilerden 22'si serbest bırakıldı. İmam Kızılkaya, Aslı Erdoğan ve Zana Kaya'nın ifadeleri ise henüz alınmadı.

Gazetecilerden bazılarının savcılıktaki ifadelerine ulaşıldı. Özgür Gündem çalışanı Sinan Balık, polise mukavemet etmediğini, polislerden gazete avukatları gelene kadar beklemelerini istediklerini belirtti. Balık, elleri arkadan kelepçeli olarak otobüse bindirildiklerini ve polisler tarafından darp edildiklerini söyledi. Darp edildikten sonra fotoğraflarının çekildiğini ifade eden Balık, polislerden şikayetçi olduğunu bildirdi.

Canlı yayında gözaltına alınan İMC televizyonu kameramanı Gökhan Çetin, kapatma kararının ardından röportaj yapmak için Özgür Gündem gazetesine gittiklerini aktardı. Haber yaptıkları sırada polis baskınının gerçekleştiğini söyleyen Çetin, polislerin kamerasının kablosunu koparttığını öne sürdü. Gözaltına alınırken ve sonrasında darp edildiğini söyleyen Çetin de, polislerden şikayetçi olduğunu söyledi.

Çetin'le birlikte gözaltına alınan İMC TV muhabiri Gülfem Karataş, gözaltına alınırken polislerin ettiği hakaretlerin canlı yayına yansıdığını belirtti. Merdivenlerden inerken bir polisin sırtına zincirle vurduğunu ifade eden Karataş, bu nedenle yaralandığını sözlerine ekledi. Söylediklerinin doktor raporu ile kanıtlandığını söyleyen Karataş, polise mukavemet suçlamasını reddetti. (HABER MERKEZİ)