Çipras'tan Yıldırım'a Elazığ telefonu

Yunanistan Başbakanı, mevkidaşı Binali Yıldırım'ı telefona aradı. Gündemde Elazığ'da yaşanan bombalı saldırı ve darbecilerin iadesi vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yunan Başbakan, Elazığ'daki bombalı saldırısı nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım ve Türkiye halkına başsağlığı diledi.

DHA'nın Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre Çipras, 15 Temmuz'dan bu yana Türkiye'ye ve seçilmiş hükümete destek verdiğini belirtti. Başbakan Binali Yıldırım, başsağlığı ve destek ifadeleri nedeniyle mevkidaşına teşekkür ederek, darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma ve adli süreçlerin hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmekte olduğunu belirtti.

AA'nın haberine göre ise Yıldırım görüşmede ayrıca, darbe girişimine katılan ve helikopterle Dedeağaç'a kaçan cuntacıların en kısa zamanda Türkiye'ye iadesi talebini dile getirdi. Çipras da hükümetinin, bu şahısların iadesine ilişkin süreci başlattığını bildirdi.