Başbakan Yıldırım: Ya istiklal ya ölüm

Bombalanan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nün önünde konuşan Başbakan Yıldırım, "Bu saldırıların arkası gelebilir ama bizi yıldıramazlar. Bu konuda işin sonu nereye varırsa varsın 'ya istiklal ya ölüm' diyerek devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'a giderek bombalanan Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alıp olay yerinde incelemelerde bulunanBaşbakan Yıldırım, daha sonra açıklama yaptı.

Yıldırım, saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi: "Anayolun kenarında boma yüklü aracın infilakı sonucunda 3 polisimiz şehit oldu, 217 yaralımız hastanelere intikal etti. Bu yaralılarımızın 85 tanesi polis 60 tanesi sivil vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bugün yine hain terör örgütü askeri araca saldırı düzenledi. Orada da 4 askerimiz şehit oldu."

'BU YOLA BAŞ KOYDUK'

Saldırların arkasında 'üst akıl' olduğunu savunan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü bu milleti teslim alamayacak. Bu saldırıların arkası gelebilir ama bizi yıldıramazlar yolumuzdan geri koyamazlar.  Bu konuda işin sonu nereye varırsa varsın 'ya istiklal ya ölüm' diyerek devam edeceğiz. Bunların akıl hocaları var. 15 Temmuz'da bir kez daha gördük ki bu asil milleti kimse yenemez. Bugün CHP ve Ak Parti'den vekillerimizle, her görüşten milletimizle biriz dayanışma içindeyiz. Konu vatan olunca gerisi teferruat anlayışıyla devam edeceğiz."

'PKK SALDIRININ ARKASINDA'

Başbakan Yıldırım saldırıyı PKK'nın düzenlediğini de açıkladı. Yıldırım, şöyle dedi:

"Hiçbir tereddüt yok bölücü terör örgütü ve PKK bu saldırının arkasındadır. Biraz sonra yaralıları hastanede ziyaret edeceğiz. 5 hastanede yaralılarımız. Yaralılar içerisinde durumu kritik olan 2 kişi var. İnşallah onlarda kısa sürede sağlığına kavuşmuş olur." (HABER MERKEZİ)