Alpaslan Çelik tahliye olamıyor

Yayınlanan KHK ile binlerce hükümlü cezaevlerinden tahliye ediliyor. Rus pilotlarının öldürülmesiyle ilgili olarak yargılanan Alpaslan Çelik, bu uygulamadan faydalanamayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenen geçici madde ile, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan hükümlüler tahliye edilmeye başlandı. Türkiye'nin düşürdüğü Rusya uçağının pilotunu öldürdüğü iddia edilen Alpaslan Çelik'in, bu kararnameden yararlanamayacağı öğrenildi. Yargılaması devam eden Çelik, başka bir suçtan dolayı cezaevinde bulunuyor.

Cezaevlerinden sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Fatih Öztürk, kararnamenin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından İzmir'de 3 bin hükümlünün tahliye edileceğini söyledi. Öztürk, tahliye işlemlerinin başlandığını belirtti.

Öztürk, Türkiye tarafından Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağının pilotlarının öldürülmesiyle ilgili hakkında soruşturma başlatılan Alpaslan Çelik'in "iyi hali" olmadığı için bu kararnameden yararlanamayacağını ifade etti.

Öztürk, başka bir davadan hükümlü olan Çelik'in, 2017 yılı Temmuz ayına kadar cezaevinde kalacağını açıkladı. (DHA)