Üç kalp kapakçığı çürüyen Sabri Kaya tahliye bekliyor

Müebbet hapse mahkum edilen 51 yaşındaki Sabri Kaya, üç kalp kapakçığının çürüdüğü teşhisi konulmasına rağmen hastaneye sevk edilmiyor. Kaya'nın en kısa sürede ameliyat edilmesi gerektiğini belirten çocuklarının cezaevi yönetimine verdikleri dilekçe geri çevrildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1999 yılında Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasının ardından Adana'nın Ceyhan ilçesinde yaşanan olaylarda üç polis memuru yaralandı. Başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan isimlerden biri de Sabri Kaya idi. Kaya hakkında 'devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet iradesinden ayırmaya çalışmak' suçlamasıyla dava açıldı.

Kaya, Adana 6 'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılama sonucunda müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

MÜEBBETE MAHKUM EDİLDİ

Kaya 2008 yılından beri cezaevinde yatıyor. Yargılama sırasında aleyhinde ifade veren bir tanığın daha sonra bu ifadesini değiştirmesine rağmen, Kaya'nın müebbet cezasına yapılan itiraz geri çevrildi.

Şu anda 51 yaşında olan Sabri Kaya, ağır sağlık sorunları yaşıyor. Kaya'nın üç kalp kapakçığında çürüme olduğu Adli Tıp raporlarında da kayıt altına alındı.

BAŞKA CEZAEVİNE NAKLEDİLDİ

Ailesi Sabri Kaya'nın hastanede tedavi görebilmesi için daha önce cezasını çektiği Ankara Sincan Cezaevi Müdürlüğü'ne dilekçe verdi. Ancak, dilekçelerine hiçbir yanıt alamadılar. Sabri Kaya sağlık sorunlarıyla boğuşuyorken bu kez 27 Temmuz'da Karabük Cezaevi'ne nakledildi.

AiLE Sabri Kaya'nın ailesi. Dilan Kaya sağ başta ayakta.

Sabri Kaya'nın 21 yaşındaki oğlu Mazlum ve 23 yaşındaki kızı Dilan Kaya babalarının, daha önce cezaevinde yeterli jandarma görevlisi olmadığı gerekçesiyle hastaneye götürülmediğini söyledi.

AÇIK KALP AMELİYATI OLDU

Dilan Kaya şunları anlattı: "Babam 2013'te kalp rahatsızlığından ve kalbindeki ritm bozukluğundan dolayı açık kalp ameliyatı oldu. Bu yılın mayıs ayında tekrar ameliyata alındı. Bu süre içerisinde babamla görüşmemize izin vermediler. Sadece telefonla konuşabiliyoruz. Bazen de mektup yazıyor."

Babasının en kısa zamanda tedavi olması gerektiğini belirten Dilan Kaya,''Bu süre içerisinde avukatımız babamın 3 ay cezaevinden çıkartılıp hasteneye yatırılması için dilekçe gönderdi. Fakat dilekçemize red kararı geldi. Bu karardan sonra ailece psikolojik travma geçirdik. Şu an babamın başına bir şey gelirse cezaevi yönetimi sorumludur" dedi.

'DAHA AZ GÖREBİLECEĞİZ'

Dilan Kaya babasının Ankara Sincan Cezaevi'nden Karabük Cezaevi'ne nakledilmesine de tepki gösterdi. Babasının sağlık durumundan endişe duyduğunu belirten Dilan Kaya, "Adana'dan iyi kötü Ankara'ya gidiyorduk. Şimdi Karabük'e gitmemiz gerekiyor. Yaşadığımız maddi imkansızlıklardan ötürü babamızı daha zor göreceğiz" dedi.