Atabeyler'in tek tutuklusu Murat Eren tahliye edildi

Atabeyler Davası'nın tek tutuklu sanığı olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, Kartal Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. Eren cezaevinden çıkar çıkmaz eşine ve kendisini bekleyen yakınlarını sarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazetecilere açıklama yapan Murat Eren "Özgür olmayı daha henüz tadamadım. Komutanlarım daha tecrübeliler, bunu tatmak her halde biraz süre alacak. Tabiki tarif edilmesi çok zor duygular içindeyim" dedi.

ŞEMDİNLİ SANIKLARINA SELAM GÖNDERDİ

Daha önceden tahliye olmayı beklediğini belirten Eren, "10 senedir uğraştığım bilirkişi raporunu ilk defa 30 Haziran'da Ankara 2. Ağır Ceza mahkemesi ilk defa kabul etti. Oradan ben umutlanmıştım zaten. Ama bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum" şeklinde konuştu.

Şemdinli'de Umut Kitapevi'nin bombalanması nedeniyle hapis cezası alan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'e selam gönderen Eren, onlarından hapisten çıkacağına inandığını söyledi.

Eren, bir gazetecinin "Silahlı kuvvetleri dönecek misiniz?" sorusuna, "Gönlüm ister bir an önce uçuşa dönmeyi. Silahlı kuvvetlere çağırırlarsa hayır diyemem her halde. Kırgın değilim, devlete küsülmez. İçimde o üniforma aşkı hiç sönmedi benim. Ben hep subay kimliğimi taşıdım, Atatürk'ün askeriyim" ifadelerini kulandı.

"DİREK KAÇACAKTIM BURADAN"

15 Temmuz gecesi, darbe girişimini Fethullah Gülen ekibi tarafından yapıldığını anlatığını ifade eden Murat Eren, herhangi bir gelişme yaşanması durumunda hapisten kaçmak için hazırlandığını aktardı.

Eren açıklamasını şu sözlerle noktaladı: "Burada bir kafesin içerisindesiniz en kolay bulacakları kişi burada bendim. Bu mücadeleyi dışarıda kanımın son damlasına kadar devam ettirirdim. Öyle bir duygu içerisindeydim, hazır bekliyordum. Kalbi vatan sevgisiyle çarpan hangi görüşte olursa olsun vatandaşı hesaba katmadılar" (DHA)