Yaylalarda Adil Öksüz alarmı

15 Temmuz darbesini planlayan isimlerden olduğu öne sürülen Adil Ökzüz'ün peşine düşen kolluk kuvvetleri Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki yaylaları abluka altına aldı. 15 yaylada 124 adrese baskın düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolluk kuvvetleri Fethullah Gülen cemaatinin 'Türk Hava Kuvvetleri imamı' olduğu öne sürülen Adil Oksüz'ü bulmak için Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki yaylalarda operasyon yapıyor.

Ankara’da darbecilerin merkez olarak kullandıkları Akıncı Üssü’nde 15 Temmuz’da gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Adil Öksüz kayıplara karışmıştı.

YAYLALAR ABLUKA ALTINDA

Habertürk'ten Göngör Karakuş'un haberine 2 bin metre rakımlı Akyazı’daki Acella Yaylası’nda Öksüz'ün cep telefonu sinyaline ulaşıldı. Güvenlik güçleri aynı zamanda Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olan Yard. Doç. Dr. Adil Öksüz'e ulaşmak için bölgedeki yaylaları abluka altına altına aldı.

124 YAYLA EVİNDE ARAMA YAPILDI

Kolluk güçleri Öksüz’ün firarından sonra bölgede 33 farklı adres, 15 yayla ve 124 yayla evinde arama yapılırken, 839 kişi görüştü. Akyazı’nın tüm giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu. Adil Öksüz hareketliliği yaşanırken, birçok bölgede arama çalışları devam ediyor.

Öksüz için aramaların yoğunlaştırıldığı yerlerden biri de Acella Yaylası. Güvenlik güçleri araçla ulaşımın zor olduğu Acella Yaylası ve çevresinde aramalarını yoğunlaştırırken, Öksüz’ün kullandığı bir cep telefonu numarasının sinyalinin yaklaşık 10 gün önce bu bölgede tespit edildiği belirtiliyor.

'JANDARMA ÜÇ KEZ GELDİ'

Yaylada bulunan ve kolluk güçlerinin baskın yaptığı Kuran kursunun imamı Adil Öksöz operasyonlarına ilişkin “Jandarma buraya 3 kez geldi. Ben her defasında burada yok dememe rağmen ‘Cep telefonu sinyali bu bölgeden geldi, biz de arıyoruz’ diye cevap verdiler” diye konuştu.

Dağlık alandaki birçok yayla ile köyün giriş ve çıkışları güvenlik güçleri tarafından kontrol altında tutulurken, Akyazı’dan yaylalar bölgesine gidişlerde de polis, kimlik kontrolü yapıyor.

Haberin tamamı