'Havaalanına Ömer'in adını verin'

Darbeci general Semih Terzi'yi öldürdükten sonra vurulan Astsubay Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Niğde’ye yapılması planlanan havaalanına oğlunun adının verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında Niğde'de bir etkinlik düzenledi.

Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'ndaki etkinliğe, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Yarbay İdris Tataroğlu, Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de katıldı.

Etikinlikte, darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi öldürdükten sonra vurulan Astsubay Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir bir konuşma yaptı.

Halisdemir konuşmasında, "Niğde’nin toprağından çıkan Ömer Halisdemir, o darbeciyi bir kurşunla yıktı. Şükürler olsun Türkiyemize huzur getirdi. Sayın Cumhurbaşkanıma, sayın Başbakanıma buradan selamlarımı gönderiyorum. Niğde havaalanının biran evvel yapılıp, Ömer Halisdemir’in isminin verilmesini çok arzu ediyorum" dedi.(DHA)