Gülen'in mahkum ettirdiği CHP'li Gök, FETÖ sanığını savunuyor

"Fethullah Gülen'in dava açtığı tek milletvekili bendim" diyen İsa Gök, 'FETÖ'den tutuklanan Mehmet Özgür Sanal'ın avukatlığını üstlendi. Gök "Kurunun yanında yaş da yanmasın" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fethullah Gülen'e hakaret ettiği gerekçesiyle tazminata mahkum olan eski CHP Milletvekili İsa Gök, milletvekilliği sona erince avukatlık görevine döndü. Gök, 'FETÖ/PDY' soruşturmasında tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal'ı savunacak

CHP MILETVEKILI ISA GOK, KENDISINI TAZMINAT ODEMEYE MAHKUM EDEN KONUSMAYI YAPARKEN, ADALET BAKANI BEKIR BOZDAG BOYLE TEPKI GOSTERMISTI. GOK VE BOZDAG ARASINDAKI BU DIALOG SOSYAL MEDYANIN GUNDEMINDEKI YERINI KORUYOR. FOTO : MERSIN, (DHA) İsa Gök'e tepki gösterenlerden biri de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dı.

İsa Gök, tazminata mahkum olduğu konuşmayı 2011'de TBMM kürsüsünde yapmıştı. Gazeteci Ahmet Şık'ın tutuklanmasına tepki gösteren Gök, "Emniyet teşkilatı içinde örgütlenen Fetullah Gülen cemaati için cemaat, tarikat, çete, ne derseniz deyin ama hayırlı hiç bir kelimeyi kullanamazsınız. Bu Fetullah Gülen emniyet teşkilatına sızıyor, her birime giriyor"demişti.

AK PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

O dönem AK Partili milletvekilleri Gök'ün bu sözlerine sert tepki göstermişti.

Bu konuşmanın ardından Fetullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli Gök hakkında 'müvekkiline hakaret ettiği' iddiasıyla İstanbul 4'ncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

MAHKEME REDETTİ, YARGITAY'DAN DÖNDÜ

Mahkeme, 'Söz konusu konuşma kürsü dokunulmazı sınırları içerisindedir' diyerek davayı reddetti. Ancak avukatın temyiz etmesi sonucu Yargıtay 4'ncü Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını bozarak tazminata hükmedilmesi gerektiğine karar verdi.

Dosya bu kez İstanbul 13'ncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderildi. Yeniden yapılan yargılamada mahkeme İsa Gök'ü 2 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

MERSIN'DE FETULLAHCI TEROR ORGUTUNE YONELIK YAPILAN OPERASYON KAPSAMINDA GOZALTINA ALINAN BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN YARDIMCISI VE VEKILI MEHMET OZGUR SANAL TUTUKLANMISTI. FOTO: MERSIN,(DHA) (ARSIV) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal, tutuklu.

Milletvekilliği bittikten sonra avukatlığa devam eden İsa Gök, bir süre önce Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan FETÖ operasyonunda tutuklanan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal'ın avukatlığını üstlendi.

GÜLEN'İN MİLLETVEKİLİNE AÇTIĞI TEK DAVA

Meclisteki o konuşmasından sonra AK Parti milletvekillerin kendisine saldırdığını, ancak gelinen noktada haklı çıktığını belirten Gök, şunları söyledi:

"Sanıyorum ki, Fetullah Gülen'in milletvekillerine karşı açtığı tek dava bana açtığı bu davadır. Şu anda Fetullah Gülen suç şebekesine karsı mücadele edilirken, kurunun yanında yaş yanmamalıdır. Müvekkilimin ailesini 30 yıldan fazla tanıyorum. Yapılan şey kesinlikle bir hata. Dolayısıyla bu kişinin kurunun yanında yaş hesabına yanmaması için mücadele veriyorum." (DHA/MERSİN)