Firari albay böyle yakalandı

Darbe girişiminin ardından firar eden ve Konya'da saklandıkları evde yakalanan kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'nın yakalanma anının fotoğrafları ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 15 Temmuz'daki darbe girişimi ardından kaçan ve haklarında yakama kararı verilen kurmay albaylar Konyalı Nebi Gazneli ile Malatyalı Müslüm Kaya'nın, merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Şehit Mustafa Aydın Caddesi'ndeki stüdyo tipi bir dairede kaldığını belirledi. Bunun üzerine geçen pazar günü saat 22.30 sıralarında Özel Harekat ekipleri, eşliğinde operasyon düzenledi. Operasyonda Albay Nebi Gazneli evin içinde, Müslüm Kaya da, balkondan çatıya kaçmak isterken yakalandı. İki kurmay albayın yakalanma anlarının fotoğrafları ortaya çıktı. Albaylar, dün sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

'MISIR'A GİDECEKLERDİ'

6 Ağustos tarihinden itibaren Konya'da saklanan iki albayın, saklandıkları evi kiralayan Nebi Gazneli'nin seyyar köftecilik yapan kardeşi Ömer Gazneli'nin sorgusu ise Konya'da sürüyor. Ömer Gazneli'nin bir arkadaşına 'Kadınlarla birlikte olmak için senin adına bir ev kiralayayım', deyip arkadaşının adıyla stüdyo tipi evi kiraladığı ileri sürüldü. Mısır'a kaçmayı planlayan albayların ise yakalanmasalardı bugün önce İstanbul'a, oradan İtalya'ya ve daha sonrada Mısır'a geçmeyi planladıkları iddia edildi. (KONYA/DHA)

Etiketler albay