İmralı'da görevli 3 subay gözaltına alındı

İmralı’da görev yapan 1 yüzbaşı ve 2 astsubay terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltıların Gülen cemaatine yönelik operasyon kapsamında gerçekleştiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa’da, "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında, Abdullah Öcalan'ın hükümlü bulunduğu İmralı Adası’nda görev yapan 1 yüzbaşı ve 2 astsubay, terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Öcalan’ın 1999 yılından beri bulunduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nin dış güvenliğinden sorumlu jandarma birliğinde görev yapan ve kısa süre önce açığa alınan Yüzbaşı H.Ü. ve Astsubaylar H.U. ve M.S. terörle mücadele ekiplerince Bursa’daki evlerinde gözaltına alındı.

Gözaltında alınan 3 asker, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

YÜZBAŞI İLE BİR ASTSUBAY TUTUKLANDI

Bursa’da, Abdullah Öcalan'ın cezasını çektiği İmralı Adası’nda görev yapan ve FETÖ/PDY soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yüzbaşı Hasan Ürküt, Astsubay Üstçavuş Mehmet Sarıca ve Astsubay Kıdemli Başçavuş H.U. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliye sekv edildi. Nöbetçi Sulh 1. Sulh Hakimliği’nce Yüzbaşı Hasan Ürküt, Astsubay Üstçavuş Mehmet Sarıca tutuklanırken, Kıdemli Başçavuş H.U. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(DHA)