Avusturya'dan pano açıklaması: Bizde basın özgürlüğü var

Viyana havalimanındaki bir panoda 'Türkiye, 15 yaşın altındaki çocuklarla seks yapılmasına izin veriyor' şeklindeki haber başlığının paylaşılması Ankara'nın tepkisini çekmişti. Avusturya Dışişleri konuyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya Dışişleri Bakanlığı, Kronen gazetesinin Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocukların istismarına izin verildiğini iddia eden haberini değerlendirdi. Yazılı açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Thomas Schnöll "Bu konuda Türkiye'nin tepkisini anlayışla karşılıyoruz. Ancak Avusturya'da basın özgürlüğü var. Bu bağlamda bakmak gerekir" dedi.

Konuyla ilgili olarak Schwechat Havalimanı Basın Sözcüsü Peter Kleemann ise, "Ülkenin en yüksek tirajlı günlük gazetesinin kiraladığı reklam panosuna yazdığı her şey kendilerini bağlar. İçeriğinden havalimanı yönetimi sorumlu değildir" şeklinde konuştu.

PANODAN KALDIRILDI

Bakan Çavuşoğlu başta olmak üzere, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş ve yetkililerin diplomatik girişimlerden sonra gazete başlığı panodan kaldırdı.

Daha önce de 'Türkiye'ye tatile gitmek Erdoğan'a destek vermektir' şeklinde bir haberin başlığını aynı panoda yayınlayan Kronen gazetesine Türk yetkililerden tepki gelmişti.

TARTIŞMA TWITTER'A DA SIÇRADI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, Türkiye ile ilgili benzer iddiaları Twitter'da paylaşan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'e tepki göstermişti.

Wallström, "Türkiye'nin 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal edilmeli. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korunmaları lazım" diye tweet atmış, Şimşek ise İsveç Dışişleri Bakanı'na Twitter'dan şöyle yanıt vermişti: "Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye'de böyle aptalca bir şey yok. Lütfen gerçekleri öğrenin."

(HABER MERKEZİ)