Diyarbakır'da darbeye karşı kamyonlu önlem

Darbe girişimi sırasında Ankara'yı bombalayan savaş uçaklarından 6'sının kalktığı Diyarbakır Ana Jet Üssü'ndeki önlemlerin devam ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ankara'da TBMM ve Gölbaşındaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı bombalayan savaş uçaklarından 6'sının kalkış yaptığı Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'ndeki önlemlerin devam ettiği görüldü.

16 Temmuz sabahından itibaren askeri uçuşların yasaklandığı ve sadece izinli uçuşların yapıldığı askeri üste savaş uçaklarının izinsiz kalkış ile kullanılmaması için pistlere araçlar çekilerek park edildi. Araçların izinli uçuşlar yapılırken pistten çekildiği ve görevin tamamlanıp uçakların hangarlara dönmesinden sonra yeniden araçların pistlere park edildiği belirtildi.

DIYARBAKIR 8. ANA JET USSUNDEKI UCAK PISTLERINE UCAKLAR IZINSIZ KALKMASIN DIYE ONLEM AMACLI ARACLAR KONULMUS.</p><p>FOTO:DHA

ELEKTRİK VE SU KESİLMİŞTİ

Darbe girişiminde kullanılan uçakların Diyarbakır'dan da kalktığının ortaya çıkmasından sonra Diyarbakır'da askeri uçuşlar ilk önce yasaklanırken üsse verilen elektrik ve su kesilmişti. Daha sonra zorunlu uçuşlar izne bağlanmış ve havalimanı sadece sivil uçaklara açık bırakılmıştı.

DIYARBAKIR 8. ANA JET USSUNDEKI UCAK PISTLERINE UCAKLAR IZINSIZ KALKMASIN DIYE ONLEM AMACLI ARACLAR KONULMUS.</p><p>FOTO:DHA

Darbe girişimi sırasında Ankara'yı bombalayan savaş uçaklarından 6'sının Diyarbakır'dan kalktığının tespit edilmesi üzerine uçuşlara kapatılan Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'ne girişimden 14 gün sonra ilk kez savaş uçakları inmişti.(DHA)