3. köprünün geçiş ücreti belli oldu

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan selim Köprüsü'nün daha önce söz verildiği gibi 26 Ağustos'ta açılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Boğazı'nda yapımı devam eden 3. köprüye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah gazetesine konuşan Bakan Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos’ta hizmete açılacağını geçiş ücretinin de otomobiller için 3 dolar+KDV olacağını söyledi.

Köprüde 2 hat raylı geçiş sistemi, 8 şerit araç yolu olacağını belirten Arslan, şunları söyledi: "59 metre tabliye genişliğiyle dünyanın ilk köprüsü olacak. Kule yüksekliği 322 metre olan köprü, bu konuda da bir rekor kırıyor. Açıklığı bin 408 metre olmak üzere toplam boyu 2 bin 164 metre. Bu özelliğiyle de 'üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü' unvanına sahip olacak. Yani İstanbul'un yeni siluetini şekillendirecek bir projedir."

BAĞLANTI YOLLARI 2018'DE

Arslan , Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin devamı olan 169 kilometre uzunluğundaki Kurtköy- Akyazı ve 88 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Odayeri kesimlerinde ise çalışmaların başladığını belirtti. Arslan, 2018 sonunda tamamlanması hedeflenen toplam 257 kilometre uzunluğundaki otoyollar ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamının hizmete açılacağını kaydetti.