- Paralelci misin? - Hayır komutanım!

Darbe girişimini gerçekleştiren subaylardan olduğu belirtilen Muharrem Köse ile ilgili yeni iddia. Köse, 'paralelci olmak' şüphesiyle soruşturulmuş...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Adli Müşaviri olarak kilit rol oynadığı belirtilen Muharrem Köse'ye paralelci olup olmadığı bizzat Genekurmay Başkanı tarafından sorulmuş! Hürriyet gazetesi yazarı Fikret Bila'ya konuşan eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Köse'yle ilgili de konuştu. Bila, Özel'in anlattıklarını şöyle aktardı:

FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanan ve üzerinde en çok konuşulan isimlerden biri de Genelkurmay Adli Müşaviri olarak görev yapan Albay Muharrem Köse oldu. Peki Muharrem Köse nasıl Genelkurmay Adli Müşaviri oldu? Bu konuda yaptığım araştırmaya göre Köse’nin atanmasına ilişkin süreç şöyle gelişti: Necdet Özel Paşa, 2011 yılında Genelkurmay Başkanlığı görevini aldığında, Genelkurmay Adil Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu tutukluydu. Yerine bakan albay da bir süre sonra emekli oldu. Genelkurmay Adli Müşavirliği böylece boş kaldı. Necdet Paşa o zaman, Genelkurmay İkinci Başkanı’ndan Genelkurmay’a bir adli müşavir bulunmasını istedi. İkinci Başkan, hukukçu subaylar arasında araştırma yaptırır. Askeri Yargıtay Üyesi Albay Muharrem Köse’nin adli müşavirlik için uygun olduğu kanaatine varır. Bu tercihin nedenlerinden biri Köse’nin alanında doktora yapmış bir uzman hukukçu olmasıdır. İkinci Başkan, Necdet Paşa’ya, adli müşavir olarak Muharrem Köse’yi önerir. Necdet Paşa, müşavirlikten daha üst bir görev olan Askeri Yargıtay üyeliğinden müşavirliğe atanmanın doğru olup olmayacağını sorar. Köse’nin Askeri Yargıtay üyeliğini bırakıp adli müşavirlik görevini üstlenmeye hazır ve istekli olduğu yanıtını alır ve atama yapılır. Ancak, bir sure sonra Köse’nin, FETÖ’cü olduğu iddiaları yayılır. Necdet Paşa, Köse’yi çağırıp sorar, “Senin hakkında paralelci olduğuna dair iddialar var. Var mı ilişkin, ne diyorsun?” Köse, “Hayır komutanım” yanıtını verir. Necdet Paşa, Milli Savunma Bakanlığı’na yazı yazarak hakkında soruşturma isteyeceğini, kendisinin bakanlığa başvurmasının yerinde olacağını söyler. Özel Paşa, Bakanlığa yazı yazarak Köse hakkında soruşturma ister. Bunun üzerine Milli Savunma Bakanılığı, bir müfettiş görevlendirir ve inceleme yaptırır. İnceleme sonunda gelen rapor temizdir. Köse görevine böylece devam eder.

Necdet Özel, 2011-2015 arasında Genelkurmay Başkanı olarak görev yapmıştı.