Köylüler yolları kapattı, Bodrum'a girilemedi

Bodrum'da köylüler ölümlü kazaları protesto nedeniyle yolları kapattı, araç kuyrukları 10 kilometreyi buldu. Kazalara karşı üst geçit yapılmasını isteyen köylülerin eylemi nedeniyle Bodrum'a 3 saat boyunca girilemedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum’a gitmek isteyen binlerce kişi yollarda mahsur kaldı. Ölümlü kazalar nedeniyle yolu kapatan köylüler, Bodrum'a gidişleri durdurdu. Alternatif olarak kullanılan yolu ise ölen kişinin akrabaları kapattı.

Hürriyet'in haberine göre, hafta sonu tatili için Bodrum’a gitmek isteyen binlerce kişi yollarda kaldı. Araç kuyrukları 10 kilometreyi buldu.

Bu sabah bir kamyonun 9 yaşındaki kız çocuğunun ölümüne neden olması üzerine köylüler ayaklandı. Eylem nedeniyle Bodrum yolu kapatıldı, Didim üzerinden gidilen alternatif yolu ise yaşamını yitiren çocuğun akrabalarının kapattığı belirtildi.

Üst geçip isteyen köylülerin eylemi sürüyor. Bölgede bulunan Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, araç kuyruğunun kilometrelerce uzunlukta olduğunu belirtti.

bodrumbb

Levent, alternatif olarak kullanılan yolun da, ölen kişinin akrabaları tarafından kapatıldığını belirtti. Levent, bir saati aşkın süredir devam eden bekleyişin tepkilere neden olduğunu kaydetti. 3 saatlik eylemin ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Haberin kaynağı